kippendij in champignon roomsaus
kippendij in champignon roomsaus
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: champignonsoep, kippendij, roomsaus
Servings: 4
- scheutje olie
- 4 kippendijen
- klontje boter
- 250 gram champignons
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl mosterd
- 100 ml room
- peper en zout
- tijm
Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een beetje olie in een pan en laat goed heet worden. Bak de kip aan beide kanten aan totdat gaar.
Haal de kip uit de pan, voeg een klontje boter aan de pan toe en de champignons en de ui. Bak aan totdat de champignons bruin zijn. Voeg dan de knoflook en de mosterd toe en roer door.
Voeg de room toe, roer door, en de kip. Laat inkoken totdat de saus dik genoeg is.
Garneer met tijm en dien direct op met bijvoorbeeld bloemkoolpuree.