Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus

Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus

Het is een hele mond vol deze gevulde kip! Bart is de laatste dagen weer van het goed koolhydraatarm eten en ondanks dat paprika wat betreft groenten hoger zitten in koolhydraten is dit een ideale maaltijd. Er gaan door de hele saus namelijk maar 2 gegrilde paprika’s.

Paprika roomsaus

De paprika’s moet je dus eerst grillen of je kunt, net zoals ik heb gedaan, gegrilde paprika’s kopen in de supermarkt. Scheelt veel tijd kan ik je vertellen. Je laat deze even uitlekken en vervolgens blend je ze met wat kruiden tot een egale saus.

Gegrilde paprika roomsaus heeft iets meer kick dan een tomatensaus en is heerlijk voor de afwisseling.

Spaghetti

Tijdens het koken bedacht ik me dan ook dat het een heerlijke spaghettisaus is! Dus om te testen heb ik snel nog wat spaghetti gekookt en ja hoor, perfect! Meng de spaghetti met de saus en serveer met de kip en eventueel nog wat geraspte kaas.

spaghetti paprika roomsaus

Broccoli gratin

Maar terug naar dat lowcarb want spaghetti eet Bart niet. Ik heb de kip geserveerd met een broccoli gratin en dat was een grote hit!

kip in paprika roomsaus met broccoli gratin

Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus

Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 3

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pot gegrilde rode paprika (a 295 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse basilicum
  • 1 tl oregano
  • 30 ml slagroom
  • peper en zout
  • scheutje olie voor het bakken van de kip

Instructies

  • Snijd de kip voorzichtig open aan de zijkant. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel in de 3 kipfilets. Vouw dicht, je kunt eventueel sateprikkers gebruiken om de kip dicht te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer in een blender de gegrilde paprika, knoflook, basilicum en oregano tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, zo'n 3 a 4 minuten per kant. Haal uit de pan.
  • Voeg de paprikasaus toe aan de pan en laat een minuut pruttelen. Voeg de slagroom toe en roer door. Leg de kip vervolgens terug in de saus, leg een deksel op de pan en laat de kip verder garen. Het duurde bij mij zo'n 5 minuten totdat de kip helemaal gaar was.
  • Serveer met extra basilicum en saus, groenten, eventueel spaghetti of brood.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish