Ik was eigenlijk niet van plan om dit recept online te zetten, maar ik kreeg zoveel reacties op mijn Instagram stories dat ik toch heb besloten het wel te doen.
Broccoli met eventueel andere groenten
Je kan ook nog andere groenten toevoegen, zo’n beetje alles wat je in huis hebt. Dat maakt dit gerecht zo makkelijk! Denk aan bloemkool of geroerbakte courgette. Je zou er zelf een complete maaltijd van kunnen maken door er iets van vlees, denk aan kip, of vleesvervanger doorheen te doen.
Koolhydraatarm
Ik eet dit meestal met alleen nog een stukje vlees of vis erbij, verder niets. Door de gratin is het gerecht vet en dus vullend genoeg om de hele avond van vol te blijven zitten. Sowieso vind ik koolhydraten in de avond vaak niet nodig, al die energie en suikers heb ik dan toch niet meer nodig.
Geraspte mozzarella
In dit recept, en vele andere zoals in deze witte lasagne, gebruik ik geraspte mozzarella. Dit is niet een bol mozzarella geraspt, maar een zakje zoals dit. Hier zit veel minder vocht in en smelt heel goed.
Broccoli gratin
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 100 gram roomkaas
- 50 gram mozzarella geraspt
- 50 gram belegen kaas, geraspt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de broccoli en stronkjes en kook totdat nét gaar. Giet dan af.
- Meng de broccoli met de roomkaas, knoflook, mozzarella en belegen kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- bak af in de oven totdat de kaas goed gesmolten en bubbelig is. De broccoli is al gaar dus daar hoef je verder geen rekening mee te houden.