vegetarische, witte lasagne met spinazie

Witte lasagne met spinazie

Ik zelf ben dol op lasagne, alle vormen en maten. Wel heb ik één eis, er moet echt bechamelsaus opzitten. Anders vind ik het gewoon geen echte lasagne.

Vorige keer heb ik in een Italiaans restaurant een witte lasagne gegeten en dat was heerlijk! Mijn favoriete onderdeel, de bechamelsaus, en daar dan een hele lasagne van! Ook houdt Bart niet echt van tomatensaus dus ik wilde dit perse een keertje thuis maken.

Makkelijk

Het recept van die lasagne die ik in dat Italiaanse restaurant heb gegeten had ik natuurlijk niet, maar ik dacht ‘hoe moeilijk kan het zijn?”. Bechamel en veel kaas en dan komt het wel goed! Ik kan alvast vertellen dat mijn gevoel klopt want wauw, deze lasagne is fantastisch lekker.

De basis

De basis is dus bechamelsaus en kaas, maar om het toch nog een idee van iets gezonds te geven heb ik er ook lekker veel spinazie doorheen gedaan. Je zou de lasagne bladeren zelfs nog kunnen vervangen door bijvoorbeeld pompoen en je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd!

Zelfgemaakte verse pasta

Ook kan je natuurlijk nog zelfgemaakte pasta gebruiken in dit recept. Klik dan hier voor het dat recept! Verse pasta vind ik wel lekkerder dan uit de supermarkt, maar je moet wel zin hebben om het te maken! Ik vond het proces erg leuk!

Mozzarella

Voor pasta gebruik ik eigenlijk altijd geraspte mozzarella in plaats van een bol mozzarella. De geraspte variant is droog, net als gewone kaas, en smelt anders dan een bol mozzarella.

vegetarische, witte lasagne met spinazie

Witte lasagne met spinazie

Bereidingstijd15 min
Totale tijd45 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 liter melk
  • 200 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 450 gram diepvries bladspinazie
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 250 gram verse lasagnebladeren
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Ontdooi de spinazie en druk al het vocht eruit.

  • Smelt in een pan de boter en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg
    vervolgens de bloem toe en roer dit door. Laat de bloem 2 minuten garen.
    Als je dit niet doet blijft je bechamel naar bloem smaken.

  • Voeg dan in kleine beetjes de melk toe. Blijf tussendoor roeren. Je wil
    dat je saus wel lekker dik blijft, ik heb net iets minder dan 1 liter
    melk gebruikt. Als je saus wat te dun is, laat dan op het vuur staan
    totdat het in ingekookt.

  • Voeg dan de Parmezaanse kaas aan je saus toe, je spinazie en breng op
    smaak met peper en zout. Proef goed, je wil zeker genoeg zout gebruiken
    anders is je hele gerecht flauw.

  • Begin met het opbouwen van je lasagne, eerst een laag saus en dan een laag pasta. Herhaal dit tot alles op is.

  • Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en dek af met aluminiumfolie.

  • Bak 25 minuten af in de oven (als je gedroogde lasagne bladeren gebruikt dan natuurlijk langer).

  • Laat even 5 minuten rusten voordat je het opdient.

3.8/5 (22 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.