Je vindt het misschien een aparte combinatie maar kip en chorizo pasta is fantastisch lekker. Ik heb al een pasta online staan, maar die is met chipotle saus en deze is met een romige tomatensaus. Ik moet wel zeggen, die ander pasta is ook super. Net wat pittiger.

Kip en chorizo pasta

Je bakt eerst de chorizo zodat deze lekker krokant wordt. Het vet dat vrijkomt, daar bak je weer de kip in zodat je een optimale smaak hebt! Laat de tomatensaus meekoken tot het helemaal is ingekookt, dan voeg je de mascarpone toe en klaar is je saus. De mascarpone zorgt voor super veel romigheid. Niet in huis maar wel een naturel roomkaas? Dan kan je dat ook gebruiken.

Groenten

Ik heb spinazie toegevoegd, maar om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen zou je heel veel spinazie moeten toevoegen. Ik kies er zelf eigenlijk altijd voor om te lunchen met iets van groenten of een groente smoothie te maken, maar het staat je natuurlijk altijd vrij om wel meer spinazie toe te voegen. Gebakken champignons lijkt me ook lekker voor erdoor of je kunt er een salade bij maken.

Snel en makkelijk

Het fijne aan dit soort gerechten is dat ze super snel en makkelijk zijn, zonder in te leveren op smaak. Dat is de perfecte situatie, toch?

kip en chorizo pasta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

kip en chorizo pasta

kip en chorizo pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni pasta
  • 100 gram chorizo, in halve maantjes gesneden
  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1 blik tomatenpolpa a 425ml
  • 2 el mascarpone
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt (+extra voor garnering)
  • 3 flinke handen spinazie
  • peper, zout, chilivlokken

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Bak in een koekenpan de chorizo aan tot het vet vrijkomt, voeg dan de kip, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en peper en zout naar smaak toe. Bak tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Voeg de polpa toe en laat de saus 10 minuten pruttelen tot het is ingekookt.
  • Meng de mascarpone en de parmezaan door de saus, voeg de spinazie toe en meng door tot dit geslonken is.
  • Voeg de pasta toe, meng goed door. Proef een laatste keer of je nog wat peper en zout moet toevoegen.
  • Dien op gegarneerd met chilivlokken en wat extra parmezaanse kaas.