Het uitzoeken van de juiste keukenapparatuur kan een uitdagende taak zijn. Met zoveel opties op de markt, variërend van basale functies tot high-tech snufjes, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. In dit artikel bespreken we de beste keukenapparatuur die je keuken niet alleen functioneel maakt, maar ook stijlvol en modern. Van ovens tot koelkasten en van kookplaten tot wandafzuigkappen, we lichten de toppers voor je uit.

Wandafzuigkappen: Stijlvol en functioneel

Wandafzuigkappen zijn een essentieel onderdeel van een goed functionerende keuken. Ze verwijderen kookdampen, geuren en vetten uit de lucht, waardoor je keuken fris blijft. Zoek een afzuigkap die krachtig maar stil werkt. Dit kan een ware stijlvolle toevoeging zijn aan je keuken. Met een wandafzuigkap haal je niet alleen efficiëntie maar ook design in huis. En dat is natuurlijk wat we het liefste willen!

Ovens: Traditioneel, stoom of combi?

De oven is een onmisbaar apparaat in de keuken en er zijn verschillende soorten om uit te kiezen.

Traditionele ovens zijn veelzijdig en perfect voor bakken, braden en grillen. Moderne modellen bieden vaak conventionele verwarming, ventilatorondersteuning en grillopties, waardoor je veel verschillende gerechten kunt bereiden.

Stoomovens zijn geweldig voor gezond koken. Ze behouden meer vitamines en mineralen in het voedsel doordat ze met stoom werken in plaats van hete lucht. Dit maakt ze ideaal voor het bereiden van groenten en vis.

Combi-ovens combineren de functies van een traditionele oven en een magnetron. Dit is handig voor mensen met beperkte ruimte, omdat je hiermee zowel kunt bakken als snel maaltijden kunt opwarmen.

Kookplaten: Inductie versus gas

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het inrichten van je keuken is het type kookplaat. Inductie- en gaskookplaten hebben beide hun eigen voordelen.

Inductiekookplaten zijn populair vanwege hun snelheid en efficiëntie. Ze verhitten pannen direct via magnetische velden, wat betekent dat de kookplaat zelf niet heet wordt. Dit is niet alleen veiliger, maar ook energiezuiniger. Daarnaast zijn inductiekookplaten makkelijk schoon te maken doordat voedselresten niet inbranden. Je vindt ze bijvoorbeeld bij ATAG. Gaskookplaten blijven een favoriet onder veel thuiskoks vanwege de precieze controle die ze bieden. Je kunt de vlam direct aanpassen, wat ideaal is voor complexe kooktechnieken. Gaskookplaten geven ook een traditionele en gezellige uitstraling aan de keuken.

Kleine keukenapparaten: De finishing touch

Naast de grote apparaten, zijn er tal van kleine keukenapparaten die je leven makkelijker kunnen maken. Blenders en keukenmachines zijn ideaal voor het bereiden van smoothies, soepen en deeg. Zoek naar modellen met meerdere snelheden en accessoires voor veelzijdig gebruik. Broodroosters en koffiezetapparaten zijn niet weg te denken uit de moderne keuken. Kies voor een broodrooster met brede sleuven voor verschillende soorten brood en een koffiezetapparaat met timer functie voor verse koffie wanneer je wakker wordt.

Dit artikel is een samenwerking met ATAG