Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Vroeger gingen wij heel vaak fonduen, maar dan altijd met bouillon en stukjes vlees. Ik kan me nog zo goed herinneren die keren dat er weer een stukje vlees van je spies afgevallen was, dat je je lippen verbrande aan het spiesje of zelfs ruzie met mijn broer en zus over welke kleur spies je wilde.

Nostalgie dus. Nu zou ik niet zo heel snel meer fonduen op deze manier, ik ben nu meer van de kaasfondue! En ik heb een heerlijk recept. Wij gaan geregeld eten bij Aguada in Amsterdam en daar heb je dus de lekkerste kaasfondue ooit. Ik sprak de kok een keertje en hij heeft toen verteld wat erin zit. Jeej!

Makkelijk

Dit recept is trouwens zo makkelijk want je doet alles in het pannetje en je roert een paar keer door en klaar ben je. Nu heb ik het mezelf hier wat lastiger gemaakt wany ik heb zelf stokbrood gebakken, maar stokbrood van de bakker is natuurlijk ook gewoon heerlijk.

Wel vind ik met kaasfondue de Franse stokbrood lekkerder dan de gewone die je in de supermarkt koopt. Franse stokbrood heeft een krokantere korst en dat werkt goed samen met het zompige van de kaas. Persoonlijke mening dit, hoor!

Appenzeller, Gruyere en Emmentaler

Dit zijn de 3 kazen die in mijn kaasfondue gaan, dus het is maar een kleine variatie op de verder klassieke Franse kaasfondue. De appenzeller geeft het net iets meer pit. Ik heb deze kaasfondue eerder al eens gemaakt voor mijn ouders en schoonouders en iedereen vond het delekkerste kaasfondue die ze ooit gegeten hebben!

Ingrediënten

  • 150 gram emmentaler
  • 150 gram gruyere
  • 150 gram appenzeller
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Bereidingswijze

1. Rasp alle kazen en hou gereed.

2. Smeer de fonduepan in met een teentje knoflook.

3. Voeg de wijn en de kaas toe en een snufje peper. Roer door totdat alle kaas gesmolten is.

4. Serveer met Franse stokbrood, salade en eventueel nog andere groenten.

Dat is alles! Super makkelijk he! In traditionele kaasfondue gaat trouwens vaak nog een scheutje Kirsch, maar dat laat ik weg want dat vind ik niet lekker.