Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 45 minuten


Ik heb me voorgenomen om vaker curry te maken. En dan ook een beetje te varieren in plaats van alleen mijn heerlijke halloumi curry te maken. Lastig want deze is echt heel lekker, maar oke!

Deze curry is wel iets pittiger dan die andere, maar je kan zelf natuurlijk bepalen hoe pittig je het maakt!

In Wales hebben wij één avond curry gegeten en die was heerlijk en zo pittig dat we allebei de halve nacht hebben wakker gelegen. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling van je avondeten.

Koolhydraatarm

Ook dit recept kan je makkelijk koolhydraatarm maken door er bloemkoolrijst bij te serverren. Dit kan je kant en klaar kopen, maar je kan het ook zelf maken door rauwe bloemkool kort te pulseren in een foodprocessor. Zo krijg je de ‘rijst’korrels.

Ingrediënten jalfrezi

  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 groene paprika in repen gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden/uitgeperst
  • 3 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf zout
  • 500 gram kip in blokken gesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tl komijn
  • 3 tl koriander
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
  • 1 a 2 verse chilipepers fijngesneden
  • klontje boter
  • citroensap
  • beetje olie
  • optioneel: yoghurt

Overige benodigdheden

  • grote koekenpan
  • deksel voor op de pan

Bereidingswijze

1. Verhit wat olie in je pan en bak hierin je ui, paprika en knoflook totdat het zacht en gaar is.

2. Meng ondertussen de kurkuma, chilipoeder en het zout en meng dit samen met de kip. Voeg dit toe aan de pan en bak totdat de kip bruin gebakken en gaar is.

3. Voeg dan de tomaten, chilipepers, gember, komijn en koriander toe. Dek de pan af en laat 20 a 30 minuten sudderen. (nu kan je je rijst en of naan bereiden)

4. Voeg als laatste stap naar smaak boter en citroensap toe. Serveer met rijst en/of naan. Je kan er nog wat yoghurt bij serveren als het te pittig is. Ik vind het altijd een heerlijke toevoeging.