Een jalapeno popper zelf is een heerlijke snack voor op feestjes. Opengesneden jalapeno gevuld met roomkaas en kaas. Dit doe je even in de oven, totdat de jalapeno iets  gebakken is en de kaas gesmolten is en dat is alles.

Jalapeno popper tosti

Omdat dit als snack al zo lekker is, bedacht ik me dat het als tosti helemaal fantastisch moet zijn, want koolhydraten maken alles beter. Ik ben trouwens een groot voorstander van een pantosti, de smaak is zoveel lekkerder. Ik raad het hier sowieso aan omdat je met een gril misschien alle vulling uit de tosti drukt.

Daarnaast maakte ik deze tosti helemaal vegan. Ik heb tijdens de week zonder vlees een week vegan gegeten en ik heb toen gemerkt hoeveel zuivel ik eigenlijk dagelijks eet. Zonder vlees en vis vond ik geen probleem, maar in zo’n beetje al mijn maaltijden gebruik ik wel kaas, roomkaas, yoghurt, creme fraiche etc. Ik vond het een eyeopener en heb direct besloten om moeite te gaan doen dit te verminderen.

Naast dat minder zuivel eten goed is voor het milieu is voor mij ook extra belangrijke reden dat het gewoon gezond is om minder te eten. Het is voor veel mensen een aanslag op je darmen en een reden waarom je je opgeblazen kunt voelen of waardoor je vocht vast houdt. Het is alleen zo lekker! Vegan kaas is een goede hulpmiddel bij mijn voornemen, zo kan ik toch lekker mijn tosti eten zonder dat ik zuivel eet.

Violife Gouda Flavour Slices

De vegan kaas die ik het liefst gebruik voor tosti’s, is de kaas van Violife. Die smelt namelijk net zo goed als gewone kaas. Sinds kort heeft Violife een nieuw product in hun assortiment, namelijk de Gouda Flavour Slices. Deze smaakt nog meer naar een traditionele kaas en is dus perfect zoals hier op een tosti, maar ook voor op een burger of cracker. Zoals je van Violife gewend bent is ook dit product 100% vegan en vrij van soja, gluten, lactose, noten en conserveermiddelen. Hier gebruik is naast de slices ook de Violife Creamy Original.

jalapeno popper tosti
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Jalapeno popper tosti

Jalapeno popper tosti
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 4 sneeën brood
 • 1 jalapeno, in kleine stukjes gesneden
 • 3 el Violife Creamy Original
 • 2 plakjes Violife Gouda Flavour slices
 • 1 el olijfolie
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • peper en zout

Instructies

 • Smeer het brood aan één kant heel licht in metolijfolie.
 • Meng de Violife Creamy met de jalapeno, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
 • Leg 2 sneeën brood in een droge koekenpan op laagvuur en leg een plakje Violife Gouda Flavour Slices op allebei. Leg een dekselop de pan en bak totdat de onderkant goudbruin is en de kaas is gesmolten.
 • Verdeel intussen het roomkaasmengsel over de andere2 sneeën, op de niet met olijfolie ingesmeerde kant. Leg dit op de andere boterham en keer om. Bak verder tot allebei de kanten goudbruin gebakken zijn.
 • Dien direct op.

Dit artikel is een samenwerking met Violife.