jalapeno popper tosti

Jalapeno popper tosti

Een jalapeno popper zelf is een heerlijke snack voor op feestjes, ik heb best wat vrienden die koolhydraatarm eten en ik maak hun gewoon niet blij met al mijn baksels.

Jalapeno popper tosti

Ik zelf vind de jalapeno popper ook heerlijk, maar tegelijk ben ik een carb fanaat dus heb ik er lekker een tosti van gemaakt. Het werkt allemaal heerlijk samen en het resultaat is een licht pittige cheesy gooey tosti.

pantosti

Ik ben een groot voorstander van een pantosti, de smaak is zoveel lekkerder. Ik raad het hier sowieso aan omdat je met een gril misschien alle vulling uit de tosti drukt.

Zuurdesem

Ik vind tosti’s het allerlekkerst met zuurdesembrood. Dit omdat het brood een mooie open kruimel heeft waar de kaas een beetje doorheen sijpelt, maar ook omdat het brood steviger is en de vulling beter aankan.

Jalapeno popper tosti

Jalapeno popper tosti
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Porties: 1

Ingrediënten

 • 2 sneeën zuurdesembrood
 • 1/2 jalapeno, in kleine stukjes gesneden
 • 30 gram roomkaas naturel
 • 30 gram cheddar, geraspt
 • klontje boter
 • peper en zout

Instructies

 • Verhit de boter in een koekenpan en haal beiden sneeën brood aan beide kanten door de boter (zodat allebei de kanten 'besmeerd' zijn met boter). Je kunt ook beide kanten gewoon met boter insmeren, maar mijn boter is meestal te hard hiervoor en dit is dan de snelste oplossing.
 • Laat eerst van beide sneeën de eerste kant lichtbruin en krokant bakken en draai dan om.
 • Meng intussen de roomkaas, cheddar en jalapeno en breng op smaak met een snufje peper en zout. Smeer één boterham in met dit mengsel en leg de andere erop (je smeert het op de al gebakken kant en legt de al gebakken kant erbovenop).
 • Bak vervolgens verder totdat de tosti goudbruin en knapperig is en de cheddar is gesmolten.
 • Dien direct op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch