Honing cake

Honing cake met creme fraiche frosting

Het is jammer voor mij dat mijn 2e kookboek al klaar is, de recepten en fotografie dan, maar fijn voor jou want nu krijg jij direct het recept van deze honing cake!

Honing cake

De naam zegt het al, er zit behoorlijk wat honing verwerkt in deze cake. Honing heeft een uitgesproken smaak dus als je dat niet écht lekker vindt, dan hoef je deze cake niet te maken want je proeft het wel echt duidelijk terug. Ik hou van honing maar drink het meestal in mijn thee of doe het in mijn yoghurt. Echt veel verder dan bijvoorbeeld deze wraps met kip en een honing mosterd saus was ik tot nu toe niet gekomen.

Verder is de cake, door onder andere de Griekse yoghurt, lekker smeuïg. Ik gebruik trouwens altijd volvette producten, want vet is smaak en we maken toch geen cake om op de kcal te letten.

honing cake

Frosting

De frosting is een combinatie van slagroom en creme fraiche en is fantastisch. Het blijft door de creme fraiche lichtzuur en dat past zo goed bij het zoete van de honing.

Honing cake

Honing cake
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm van 23 bij 23 cm

Ingrediënten

Voor de cake

  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker (+30 gram voor de eiwitten)
  • 4 eieren
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram honing
  • 3 gram vanille extract
  • 250 gram tarwebloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 gram zout

Voor de frosting

  • 250 gram slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 200 gram creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven op 170 graden (boven- en onderwarmte)
  • Klop de boter met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg 3 eidooiers en 1 heel ei toe (zet de eiwitten apart voor straks) en klop door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de Griekse yoghurt, honing en vanille toe en meng door.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en voeg dit aan het mengsel toe. Meng kort, totdat alles nét is opgenomen.
  • Klop de eiwitten op met de extra suiker tot stijve pieken en voeg dit in delen aan het beslag toe.
  • Giet in een met bakpapier beklede bakvorm en bak 30 a 40 minuten af, tot gaat. Controleer na de 30 minuten elke paar minuten met een sateprikker of de cake al gaar is. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker op tot lobbig. Voeg de creme fraiche toe en klop door tot stevig.
  • Verdeel over de cake en garneer optioneel met wat extra honing. Snij in 16 blokken om op te dienen.
  • Je kunt de cake 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de cake rechtstreeks uit de koelkast serveren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch