De zoete scones zijn natuurlijk geweldig, maar soms heb je zin in hartig. Dan ben je hier aan het juist adres!

Scones

Ik maak deze met gruyere en bosui, maar je kunt de kaas ook vervangen met cheddar en wat bacon toevoegen. Je eet dit met een klontje boter of wat dacht je van met een omelet? Chili jam past hier ook heel goed bij.

scones

Snel en makkelijk

Het fijne aan scones is dat je het deeg niet hoeft te laten rijzen. Ook is het niet de bedoeling dat je het deeg kneed, dan activeer je de gluten teveel en dat willen we hier juist niet.

scones

Dus je kunt op een ochtend gewoon besluiten dat je hier trek in hebt en 30 minuten later kan het op tafel staan! Moet je alleen wel alle ingredienten in huis hebben natuurlijk..

Scones met gruyere en bosui

Scones met gruyere en bosui
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 kleine eieren (of 1 grote)
  • 120 ml volle melk (eventueel wat meer)
  • 150 gram geraspte gruyere
  • 2 bosuien in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng je bloem met het boter, bakpoeder en de suiker en druk met je vingers alle boter los, net zoals je dat bij een crumble deeg zou doen. Je moet een korrelig deeg krijgen.
  • Klop de eieren los en voeg aan het deeg toe, voeg ook de kaas en bosui toe. Gebruik een mes om alle ingrediënten door elkaar heen te snijden. Voeg de melk toe totdat je een samenhangend deeg hebt.
  • Vorm het deeg in een rondje op een vel bakpapier en snij met een mes in 6 punten. Smeer de bovenkant van de scones in met nog een beetje melk.
  • Bak de scones in 20 minuten goudbruin. Serveer op kamertemperatuur met wat boter, een omelet of misschien wel chili jam.