chili jam
Basis en sauzen

Chili jam

In Engeland verkopen ze overal chili jam, hier in Nederland heb ik het niet veel gezien! Ik stond op het punt om een potje te kopen totdat ik bedacht dat het veel leuker is om zelf te maken! Hoe moeilijk kan het zijn, toch?

Dit was mijn eerste keer jam maken trouwens. Ik ben nooit een enorme fan van jam geweest, ik vind het alleen op scones lekker. Maar in Engeland kreeg je dit overal bij en ik vind het licht pittige in combinatie met de zoete smaak super lekker! Ik heb ondertussen ook kaaskroketten gemaakt om ermee te serveren, heerlijke combi kan ik je vertellen!

Makkelijk

Jam maken is eigenlijk super makkelijk. Je laat fruit, of in dit geval tomaten en chilipepers, samen met suiker en azijn inkoken en dan afkoelen. Tadaa!

Niet super snel

Dit recept heb je niet heel snel in elkaar geflanst. Zoals ik al zei moet de suiker dus inkoken en dat duurt wel een uurtje ongeveer. Maar je hoeft er niet constant bij te blijven, af en toe doorroeren is voldoende. In de tussentijd kan je je dus bezig houden met iets anders.

Ingrediënten chili jam

  • 4 tomaten in blokken gesneden
  • 3 chilipepers in stukkengesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of uitgeperst
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 65 ml rode wijn azijn

Overige benogidheden

steelpan

weckpot (ik heb een uitgewassen jampot gebruikt)

Bereidingswijze chili jam

1. Doe de tomaten, chilipepers en knoflook in de steelpan en fruit een paar minuten totdat alle smaken en geuren vrijkomen.

2. Voeg dan de rode wijn azijn toe en de suiker.

3. Breng dit al roerend aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat dit een uurtje pruttelen. Roer wel af en toe door.

4. Doe je jam in een weckpot en laat afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.