Ik probeer overal halloumi en/bij te doen, ik ben dol op de smaak en de textuur. Dus heb ik van deze klassieker een halloumi fettuccini alfredo gemaakt.

Halloumi fettuccini alfredo

Voor degene die nog niet bekend zijn met halloumi, het is een kaas die niet smelt dus is daarom heel geschikt om te bakken. Het is ziltig en de textuur is een beetje apart, denk aan een stevigere variant van mozzarella. Het is echt zo’n ingrediënt dat je of haat of heerlijk vindt, net als koriander, dus ken je het nog niet probeer het dan eerst uit. Hier heb ik bijvoorbeeld een gerecht voor halloumi bites staan. Halloumi vind je trouwens meestal terug bij de feta, maar in sommige supermarkten ligt het ook weleens bij de halal producten.

Klassieker

In deze klassieker zit geen groenten, dat is waar. Ik heb ook geen groente toegevoegd omdat ik vind dat dit afbreuk doet aan de romigheid van het gerecht. Je kunt er uiteraard wel een salade bij serveren, of als voorgerecht nemen, of in de middag meer groente eten.

Halloumi fettuccini alfredo
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

halloumi fettuccini alfredo

halloumi fettuccini alfredo
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram fettuccini
  • 1 blok halloumi, in blokjes gesneden
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olie
  • 1 el boter
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • peterselie

Instructies

  • Kook de fettuccini in gezouten water tot al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Breng de halloumi op smaak met de Italiaanse kruiden en bak aan tot rondom goudbruin en krokant (zal eerst veel vocht vrijkomen dus houd op het vuur tot dit verdampt, daarna bakt de halloumi snel). Haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de boter en voeg de slagroom toe, laat inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe, breng op smaak met peper en roer door tot dit gesmolten is. Voeg dan de gekookte pasta en de halloumi toe aan de pan en meng door.
  • Serveer de pasta met fijngehakte peterselie en optioneel wat extra parmezaan.

Notities

Dit soort sauzen worden altijd een stuk dikker nadat de pasta van het vuur af is. De truc voor een romige pasta is dat de saus iets dunner is dan je zou willen en dan haal je de pan van het vuur. Wacht een minuut, dan dikt de saus in, en meng dan nogmaals goed door. Serveer daarna direct.