griekse gehaktballen uit de oven
Avondeten

Griekse gehaktballen in tomatensaus

Dit gerecht maak ik gewoon hartstikke vaak, maar stond nog helemaal niet op mijn website. Daar moest natuurlijk verandering in komen.

Het fijne van dit gerecht is dat je meteen heel veel kan maken. Handig voor een etentje of heel handig om te mealpreppen. Verder kan je het opdienen met een salade, stokbrood, rijst, aardappelen of zoals ik…met zelfgemaakte pita en tzatziki. Klik hier voor het recept van de tzatziki.

Met etentjes is dit echt mijn go-to gerecht. Omdat ik dus meteen veel kan maken, maar ook omdat het niet zoveel werk is, maar vooral omdat werkelijk iedereen het heerlijk vindt! Ik krijg hier standaard complimenten over..en dat vind ik natuurlijk heel leuk 🙂

Oke, laten we ons nu richten op de gehaktballen of zoals ze in Griekenland genoemd worden de keftedes.

Ik gebruik altijd half om half gehakt, maar je kan ook rundergehakt gebruiken als je geen varken wil eten.

Het recept voor zo’n enorme schaal vol:

  • kilo gehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eieren
  • 80 gram paneermeel
  • handje peterselie, ongeveer 2 eetlepels
  • peper en zout
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 runderbouillon blokjes

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Doe de tomatenblokjes in een ruime ovenschaal en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Dit kan je nu even opzij zetten.

3. Meng het gehakt met de ui, eieren, paneermeel, peterselie, peper en zout en draai medium ballen. Leg deze in de tomatensaus.

4. Schuif je ovenschaal de oven in en laat 30/45 minuten bakken, ligt aan hoe groot de ballen zijn.

5. Haal uit de oven, je zal zien dat de bovenkant van de gehaktballen mooi bruin zijn. Draai de ballen om zodat de onderkant (die waarschijnlijk nog wat rauw is dus wees voorzichtig) naar boven komt. Zet dit nog eens 30/45 minuten in de oven.

Tadaa, dat is alles. De tomatensaus alleen al is zo lekker, ideaal om wat brood in de dippen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.