griekse gehaktballen uit de oven

Griekse gehaktballen in tomatensaus

Dit gerecht maak ik gewoon hartstikke vaak, maar stond nog helemaal niet op mijn website. Daar moest natuurlijk verandering in komen.

Griekse gehaktballen

Het fijne van dit gerecht is dat je meteen heel veel kan maken. Handig voor een etentje of heel handig om te mealpreppen. Verder kan je het opdienen met een salade, stokbrood, rijst, aardappelen of zoals ik vaak doe met zelfgemaakte pita en tzatziki. Klik hier voor het recept van de tzatziki. Ook is dit heerlijk met bloemkoolpuree of zoals hier met feta puree.

Met etentjes is dit echt mijn go-to gerecht. Omdat ik dus meteen veel kan maken, maar ook omdat het niet zoveel werk is, maar vooral omdat werkelijk iedereen het heerlijk vindt! Ik krijg hier standaard complimenten over..en dat vind ik natuurlijk heel leuk 🙂

Oke, laten we ons nu richten op de gehaktballen of zoals ze in Griekenland genoemd worden, de keftedes.

Ik gebruik altijd half om half gehakt, maar je kan ook rundergehakt gebruiken als je geen varken wil eten.

Griekse gehaktballen in tomatensaus

Griekse gehaktballen in tomatensaus
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 4

Ingrediënten

 • 1 kilo gehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 eieren
 • 80 gram paneermeel
 • 2 el peterselie
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 2 runderbouillon blokjes
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Doe de tomatenblokjes in een ruime ovenschaal en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Dit kan je nu even opzij zetten.
 • Meng het gehakt met de ui, eieren, paneermeel, peterselie, peper en zout en draai medium ballen. Leg deze in de tomatensaus.
 • Schuif je ovenschaal de oven in en laat 30/45 minuten bakken, ligt aan hoe groot de ballen zijn.
 • Haal uit de oven, je zal zien dat de bovenkant van de gehaktballen mooi bruin zijn. Draai de ballen om zodat de onderkant (die waarschijnlijk nog wat rauw is dus wees voorzichtig) naar boven komt. Zet dit nog eens 30/45 minuten in de oven.
 • De gehaktballen kunnen direct opgediend worden.

4 Comments

 • Ellen Willems

  Heerlijk gerecht, ik persoonlijk vind dat er nog meer kruiden in zouden mogen dus dat passen we de volgende keer aan.
  Lekker met pita of rijst met tzatziki

  • foodfromclaudnine

   Goed om te horen! Ik zal nog eens kritisch naar de kruiden kijken en goed afmeten de volgende keer dat ik het maak. We houden niet van flauwe gerechten hier!

 • Femke

  Gister voor de eerste keer gemaakt en ik heb zitten smullen, ondanks dat ik de peterselie vergeten was. Je kunt aan het gehakt elke smaak toevoegen die je lekker vind, ik denk dat ik de volgende keer Italiaanse kruiden erbij doen de ballen wat kleiner maak en dan wat pasta erbij kook….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch