Santorini is één van die plekken die op mijn bucketlist stond. Veel te duur natuurlijk, maar schijnbaar prachtig en een echte must-see.

Toen wij vorig jaar naar vakanties aan het kijken waren leek het mij een tof idee om een week lang ultieme luxe op Santorini te ervaren. We hadden het zo gepland dat we de dag na mijn belangrijke examen zouden gaan.

Ik heb een hele tijd gezocht naar hét appartement omdat alles dus zo vreselijk duur is. Nu had ik ook niet de minste eisen, we wilden perse in Oia zitten mét uitzicht op de caldera én een prive jaccuzi. Hallo. Maar, het is gelukt! Het was nog steeds duur, maar vergeleken met veel andere hotels en appartementen nog wel een soort van te betalen. (Gabbiano Traditional Cave Houses voor de mensen die nu geinteresseerd zijn, dikke vette aanrader).

Santorini

Santorini is een ringvormige eilandengroep in de Egeische zee, die bij de Cycladen horen. Door een grote vulkaanuitbarsting is een groot deel van het eiland helemaal verdwenen en heeft het de vorm van een halve maan gekregen. Santorini staat bekend als één van de mooiste eilanden van Griekenland en dat zorgt voor bootladingen toeristen.

Ik had dit natuurlijk wel verwacht, maar toch was het nog erger dan verwacht. Denk aan files in de straatjes. In Oia kan je op een punt de befaande zonsondergang zien. Je moet het even googelen want ik heb er geen foto van. Je moet echt vanaf de middag daar klaar zitten om een plekje te veroveren want wederon…file.

Wat nog een bijkomstigheid is van zoveel toeristen zijn de prijzen. Ik had al gezegd dat hotels duur zijn daar (hoe verder weg van Oia je zit, hoe beter betaalbaar) maar restaurants kunnen er ook wat van! Niet allemaal hoor, maar je moet wel op zoek naar een betaalbaar restaurant.

En dat is meteen wat ik een beetje jammer aan deze reis vond. Normaal gesproken kan je in griekenland praktisch elk restaurant inlopen (uitzonderingen op Mykonos daargelaten) en hoef je niet over geld na te denken. Dat kan je hier niet doen.

Activiteiten

Was er dan iets wel leuk? Jazeker, zoveel! We hebben voornamelijk heel veel in onze jaccuzi gezeten, de zonsondergang van daaruit bekeken (wel even de fotograferende mensen boven je hoofd negeren), we hebben toch echt heerlijk gegeten, we hebben een wandeling naar Thira gedaan van 3 uur, best pittig..dit hadden we een tikkeltje onderschat as usual, we hebben een auto gehuurd en het eiland verkend, we hebben wijnproeverijen gedaan.

Neem maar eens een kijkje, wat een pracht. Ik had het echt niet willen missen.

Eten

Qua eten ben ik in Griekenland altijd gelukkig. Het was hier dus iets meer uitzoekwerk, maar gelukkig hebben we wel wat leuke restaurants kunnen vinden. Favoriet bij mij zijn feta saganaki, inktvis, lekkere aubergine schotels, versepita met tzatziki, garides saganaki (alles saganaki als ik eerlijk ben) en natuurlijk gyros. En mocht je nu echt in de knel komen met restaurant keuzes, ga dan naar een gyros shop. Altijd goed!

Conclusie

Is Santorini de moeite waard om te bezoeken? Ja,ik bedoel..kijk maar naar de foto’s. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik een dag om 05:30 ben opgestaan om de zonsopgang te fotograferen zonder duizenden mensen op mijn foto, dus mijn foto’s komen misschien een beetje misleidend over.

Maar zou ik er nog eens een hele week spenderen? Nee, dat niet. Het is toch een beetje de Eurodisney van Griekenland en ik denk dat het perfect is als je hier bijvoorbeeld 2 nachten verblijft en dan lekker doorgaat naar Kreta (gaan we in oktober heen) of Paros (ook geweest, nog een dikkere aanrader) met de boot. Dan heb je én het mooie Santorini meegemaakt én de rust en sfeer die je op de andere eilanden wel ervaart.

Vertel, ben jij wel eens op Santorini geweest? Wat vond je ervan?