Ik zie dit weleens voorbij komen op instagram en vroeg me af wat dit toch voor dressing is
Green goddess
Wat blijkt is dat deze dressing is vernoemd naar een toneelstuk door een chefkok in het Palace Hotel in Californië. De regisseur van dit toneelstuk was om bezoek, vandaar.
Weten we dat ook weer! Maar het belangrijkste, wat gaat erin? Het lijkt een beetje op een caesar dressing, er gaat namelijk ook mayonaise, citroensap en ansjovis in, maar naast dat gaat er ook creme fraiche (altijd een goed idee) in en een aantal kruiden.
Dit is een heerlijke dressing voor over een salade, maar denk er ook eens aan om deze groene quesadilla’s te maken. Zo lekker!
green goddess dressing
green goddess dressing
Porties: 1 potje
Ingrediënten
- 4 el mayonaise
- 2 el creme fraiche
- 4 ansjovisfilets
- 2 el citroensap
- 1 teen knoflook
- 15 gram bieslook
- 15 gram peterselie
- 15 gram basilicum
- peper en zout
Instructies
- Doe alles in een blender en pureer tot je een dressing hebt. Breng op smaak met peper en zout en pureer alles nog een keertje door.
Nicole zegt:
Hoe lang kun je zo’n potje bewaren?
foodfromclaudnine zegt:
Hoi Nicole, ik hou zelf rond de 4 dagen aan maar ruik altijd even of het nog langer mee kan. Zodat je niet met een pot blijf zitten ben ik er al een aantal recepten mee aan het maken!
Tessa zegt:
Oehh ik zou dit graag een keertje willen proberen, ik ben alleen allergisch voor vis.. wat zou je aanraden als vervanger van de ansjovis ?
foodfromclaudnine zegt:
Hi Tessa,
Ik zou de ansjovis dan weglaten en wat extra zout (naar smaak) toevoegen. Succes!