Een kleine variatie op een geliefd recept, pasta pesto. Gnocchi met pesto, spekreepjes en doperwten. Dit is echt zo’n maaltijd die je in 15 minuten op tafel zet.

Gnocchi met pesto

Zelf vind ik het veel lekkerder om gnocchi te bakken in plaats van te koken. De pesto heb ik in dit geval niet zelf gemaakt want haast, maar mocht je dat wel zelf willen maken.. hier staat het recept.

Gnocchi met pesto. spekreepjes en doperwten

In dit geval heb ik dus ook niet de gnocchi zelfgemaakt, maar heb ik verse gekocht. Je vind gnocchi terug bij de verse pasta in de supermarkt.

Ik wil het ooit nog weleens zelf maken, dus dat recept zal er ooit nog wel aankomen!

Snel en makkelijk

Dit is dus een super simpel recept, dat heel snel klaar is. Normaal hou ik er wel van om meer ‘from scratch’ te koken, maar de laatste tijd heb ik het zo druk dat ik de tijd en de energie niet heb voor uitgebreide recepten. Ik ben vast niet de enige, dus leek het me leuk om ook deze recepten met jullie te delen.

Doperwten

Laatste opmerking, ik kies eigenlijk altijd voor diepvries doperwten. Dit omdat deze snel ontdooien en dan nog een beetje een bite hebben. Als je doperwten uit blik gebruikt kan het snel een beetje papperig worden.

Gnocchi met pesto. spekreepjes en doperwten
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gnocchi met pesto. spekreepjes en doperwten

Gnocchi met pesto. spekreepjes en doperwten
Bereidingstijd14 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 125 gram spekreepjes
 • 400 gram verse gnocchi
 • 2 el pesto
 • 1 el creme fraiche
 • 150 gram doperwten (diepvries)
 • versgeraspte parmezaanse kaas
 • peper, zout en chilivlokken

Instructies

 • Bak de spekreepjes in een koekenpan tot krokant. Haal uit de pan en zet opzij.
 • Voeg de gnocchi aan de pan toe en bak tot goudbruin aan de buitenkant, dit duurt een paar minuten.
 • Voeg de pesto, creme fraiche, spekjes en doperwten toe en roer door.
 • Breng op smaak met peper, zout en chilvlokken. Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.