gezond ijs

Gezond schepijs

Porties: 4 a 6

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten


Wie houdt er niet van een lekker ijsje in de zomer? Ik heb nu een heerlijk, makkelijk en gezond recept voor je. Je hebt geen ijsmachine nodig, alleen een blender of een keukenmachine.

Je kan elk soort fruit gebruiken dat je lekker vind. Ik heb hier gekozen voor rood zomers fruit, dus dat zijn aardbeien, frambozen en bessen, maar ik denk dat dit bijvoorbeeld ook heerlijk is met mango.

Ingrediënten

 • 1 bak Optimel magere kwark en yoghurt vanille 0%
 • 250 gemend zomers fruit (diepvries)
 • 1 el honing (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Meng de magere kwark en yoghurt in een blender met het fruit. Hou een handje fruit achter om straks je ijs mee te garneren.
 2. Proef na het blenden of het zoet genoeg is voor je. Ik vond het zonder honing lekker, maar als je van echt zoet houdt wil je misschien een eetlepel honing toevoegen.
 3. Giet dit mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Garneer met het achtergehouden fruit en zet in de vriezer totdat alles bevroren is. Bij mij duurde het zo’n 4 uur.
 4. Serveer in een bakje en eet direct op.
gezond ijs

4 Comments

 • Jeremy

  Goed recept, bedankt! Ik heb wel een vraagje. Ik heb vandaag een vergelijkbaar recept gemaakt: magere kwark gemixt met fruit en in de vriezer. Heeft er ongeveer 8 uur in gezeten. Toen ik mijn ijs eruit haalde, was het erg hard en ‘gekristaliseerd’, leek wat meer op bevroren water dan een zacht ijsje.

  Weet jij een oplossing hiervoor? Komt het doordat het te lang in de vriezer zat?

  • foodfromclaudnine

   Hi! Ja die ijskristallen komt omdat gezond ijs minder suiker en vet bevat (dat gaat ijskristallen tegen). Dan moet je oppassen met te lang bevriezen, ook tussendoor doorroeren helpt maar idd moet je dit in de vriezer doen totdat net bevroren en liever niet langer.

  • foodfromclaudnine

   Hi, ja goede vraag. Dat is een beetje lastig met dit soort ijs omdat er snel ijskristallen inkomen. Ik zou het in de vriezer bewaren maar wel tijdig voor het opdienen eruit halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.