gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Ik probeer doordeweeks zoveel mogelijk op te letten met koolhydraten in de avond. Ik lunch wel gewoon met koolhydraten, maar ‘s avonds heb ik er dan minder behoefte aan.

Aubergine, niet helemaal koolhydraatarm

Deze groenten is niet echt heel koolhydraatarm, dus als je streng bent kun je dit recept misschien beter overslaan. Ook maak ik een gewone bechamel met bloem erin. Het is dus eerder koolhydraat beperkt.

Eigenlijk een soort moussaka

Ik gebruik praktisch hetzelfde recept als mijn moussaka maar dan zonder de moeite om alles in een ovenschaal te doen, haha. Ik kies ervoor om dit te maken als ik minder tijd heb. Ook is het makkelijker nu kleinere porties te maken.

Redelijk snel klaar

Dit recept is redelijk snel klaar, sneller dus dan de moussaka. De aubergines gaan eerst los in de oven en dan gevuld nog even. Ik ben in totaal zo’n 45 minuten bezig geweest.

gevulde aubergine

gevulde aubergine
Bereidingstijd20 min
Totale tijd50 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gram gehakt
  • 350 ml tomato fritto
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 el kaneel
  • peper en zout

Voor de bechamel

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml volle melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 eidooier
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees dan zigzag in. Besprenkel alle helften met een beetje olie en wat zout. Bak ze dan 20 minuten in de oven af of totdat de binnenkant goed zacht is.
  • Rul intussen het gehakt, op smaak gebracht met peper en zout, met de knoflook totdat het gehakt gaar is. Voeg dan de kaneel en tomato fritto toe en laat de saus op halfhoog vuur inkoken terwijl de aubergines bakken.
  • Smelt voor de bechamel de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer een minuut door. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een dikke saus hebt. Voeg de parmezaan toe en wanneer dit gesmolten is, haal de pan van het vuur. Voeg de eidooier en het kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Prak de binnenkant van de aubergines fijn, vul met gehakt en verdeel de bechamelsaus eroverheen. Bak nogmaals af totdat de bechamel stevig en lichtbruin is, zo'n 10 minuten.
  • Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch