gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 50 minuten


Ik probeer doordeweeks zoveel mogelijk op te letten met koolhydraten in de avond. Ik lunch wel gewoon met koolhydraten, maar ’s avonds heb ik er dan minder behoefte aan.

Niet helemaal koolhydraatarm

Deze gevulde aubergines maak ik wel met een goeie bechamellaag dus ze zijn niet helemaal koolhydraatarm, maar persoonlijk vind ik dat deze laag het echt afmaakt en zonder zou het een stuk minder lekker zijn.

Eigenlijk een soort moussaka

Ik gebruik praktisch hetzelfde recept als mijn lowcarb moussaka maar dan zonder de moeite de aubergines in een ovenschaal te doen, haha.

Redelijk snel klaar

Dit receptis redelijk snel klaar, sneller dan de moussaka. De aubergines gaan eerst los in de oven en dan gevuld nog even. Ik ben in totaal zo’n 45 minuten bezig geweest.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gram gehakt
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • kleine ui gesnipperd
  • 1/2 el kaneel
  • peper en zout
  • Voor de bechamel
  • 25 gram boter
  • 25 grambloem
  • 400 ml melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • snuf nootmuskaat
  • 1/2tl kaneel
  • 1 eidooier.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees dan zigzag in. Besprenkel alle helften met een beetje olie en wat zout. Bak ze dan 20 minuten in de oven af of totdat de binnenkant goed zacht is.

3. Ondertussen fruiten wij de ui en de knoflook in een koekenpan en voegen we het gehakt toe. Rul totdat het gehakt gaar is en giet het overtollige vocht en vet af.

4. Voeg dan de kaneel, peper zout en de tomatenblokjes toe. Laat dit op medium vuur lekker pruttelen totdat de aubergines klaar zijn.

5. Voor de bechamel smelten we de boter in een steelpan. Als dit gesmolten is roeren we de bloem erdoorheen een beetje voor beetje de melk. Je zult zien dat er nu een dikke witte saus ontstaat. Voeg als laatste de parmezaanse kaas toe, de nootmuskaat en het kaneel. Als de kaas gesmolten is haal je de bechamelsaus van het vuur en roer dan de eidooer erdoorheen. Zet apart.

6. Haal de aubergines uit de oven en prak de binnenkant naar beneden. De binnenkant moet nu lekker zacht zijn. Verdeel dan het gehaktmengsel over de vier aubergine helften en daarna de bechamelsaus. Zet nog 10 minuten terug in de oven of totdat de bechamel een lichtbruine kleur (vlekken) heeft.

7. Haal uit de oven en laat een paar minuten staan voordat je het opdient. Dit is ook heel lekker om een dag van tevoren te maken!

Enjoy!

5/5 (1 Review)

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.