Deze gevlinderde ‘blackened’ kip was zo lekker! Heb Bart weer een blij man hiermee gemaakt. Ik ben zelf meer een kipfilet persoon en Bart houdt overal van, dus een heel kippetje komt altijd wel op.
Gevlinderde ‘blackened’ kip
Het lastigste van dit recept is de kip vlinderen. Ik kan het uitleggen, maar je kunt het beter even bekijken. Ik heb zelf dit youtube filmpje gevolgd. Het is niet zo ingewikkeld hoor, je moet de ruggengraat uit de kip knippen, dus een goede schaar is een must.
Daarna smeer je de kip in met een dry rub en dan kan ie in de oven of op de bbq. Wat heb je nodig voor de dry rub? Bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, cayenne, uipoeder, oregano, peper en zout.
Coleslaw
Serveer bij de kip een simpele coleslaw van rode kool, witte kool, wortelen, wat mayo, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Hoeveelheden weeg ik eigenlijk nooit, ik gooi op gevoel wat bij elkaar. Friet erbij is altijd een goed idee.
Gevlinderde ‘blackened’ kip
Ingrediënten
- 1 hele kip
Voor de dry rub
- 1 el bruine suiker
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl zout
- 1 tl uipoeder
- 1 tl cayenne
- 1 tl oregano
- 1 tl peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Vlinder de kip zoals in de video.
- Smeer in met de kruiden, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 a 40 minuten af in de oven, keer af en toe om.
- Dek af met folie en laat 10 minuten rusten. Serveer met coleslaw, friet of stokbrood.