pittige paprika soep

Gegrilde paprikasoep

Ik probeer de laatste tijd steeds meer verschillende soorten soep te maken. Je kan natuurlijk alles gebruiken! Zet een staafmixer erop en je hebt soep!

Makkelijk, gezond en veelzijdig

Dat maakt soep ook een ideaal gerecht om te maken met groenten die je nog had liggen.

Zo ook deze gegrilde paprikasoep. Ik had nog een aantal puntpaprika’s liggen en wist niet zo goed wat ik ermee wilde. Soep is dan een snelle keuze 🙂

Ik moet zeggen dat deze wel pittig is uitgevallen, had een hele rode peper erdoorheen gedaan…in de toekomst wordt dat toch een halve rode peper, haha.

Ook qua toppings kan je je lekker uitleven. Ik heb hier geitenkaas gebruikt, maar uitgebakken spekjes lijken me ook erg lekker.

Ingrediënten gegrilde paprikasoep

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 0.5 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • verse geitenkaas
  • klein beetje olie

Bereidingswijze gegrilde paprikasoep

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de puntpaprika door midden en verwijder de zaadjes. Leg ze met schil naar boven in de oven en laat ze roosteren totdat het veletje zwart is en bol gaat staan. Zet de oven uit en laat ze afkoelen. Ik heb ze gewoon in de oven laten staan, op deze manier stomen ze nog een beetje na en is het velletje zo makkelijk te verwijderen.

2. verhit in een pan een klein beetje olie en fruit hierin de gesnipperde ui, de knoflook en de rode chilipeper. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en de ontvelde paprika’s.

3. Voeg de bouillon toe en laat een kwartierje pruttelen.

4. Pureer de soep glad met de staafmixer. Proef op het laatst even of je nog peper en/of zout moet toevoegen.

5. Dien op met wat verse geitenkaas.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

2 Comments

  • Avatar

    Cheryl

    Het ontvellen van de puntpaprika’s ging niet echt lekker! Er leek amper vruchtvlees over te blijven, ik zal wel weer wat verkeerd gedaan hebben haha Er zaten zwarte plekken op en heb het laten afkoelen maar hield met 5 puntpaprika’s 1 handje vruchtvlees over wat ik er uit geschraapt heb. Voor de zekerheid maar 3 tomaten bij gedaan die ik nog had liggen en al met al werd het een lekker soepje!

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Het idee is dat het vruchtvlees heel zacht wordt en het velletje inderdaad zwart en dat dat bol gaat staan zodat je het er makkelijk af kan halen. Misschien te snel uit de oven gehaald? Goed idee om nog wat tomaat toe te voegen en wat fijn dat het lekker was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.