pittige paprika soep
Lunch,  Avondeten,  Koolhydraatarm

Gegrilde paprikasoep

Ik probeer de laatste tijd steeds meer verschillende soorten soep te maken. Je kan natuurlijk alles gebruiken! Zet een staafmixer erop en je hebt soep!

Makkelijk, gezond en veelzijdig

Dat maakt soep ook een ideaal gerecht om te maken met groenten die je nog had liggen.

Zo ook deze gegrilde paprikasoep. Ik had nog een aantal puntpaprika’s liggen en wist niet zo goed wat ik ermee wilde. Soep is dan een snelle keuze 🙂

Ik moet zeggen dat deze wel pittig is uitgevallen, had een hele rode peper erdoorheen gedaan…in de toekomst wordt dat toch een halve rode peper, haha.

Ook qua toppings kan je je lekker uitleven. Ik heb hier geitenkaas gebruikt, maar uitgebakken spekjes lijken me ook erg lekker.

Ingrediënten gegrilde paprikasoep

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 0.5 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • verse geitenkaas
  • klein beetje olie

Bereidingswijze gegrilde paprikasoep

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de puntpaprika door midden en verwijder de zaadjes. Leg ze met schil naar boven in de oven en laat ze roosteren totdat het veletje zwart is en bol gaat staan. Zet de oven uit en laat ze afkoelen. Ik heb ze gewoon in de oven laten staan, op deze manier stomen ze nog een beetje na en is het velletje zo makkelijk te verwijderen.

2. verhit in een pan een klein beetje olie en fruit hierin de gesnipperde ui, de knoflook en de rode chilipeper. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en de ontvelde paprika’s.

3. Voeg de bouillon toe en laat een kwartierje pruttelen.

4. Pureer de soep glad met de staafmixer. Proef op het laatst even of je nog peper en/of zout moet toevoegen.

5. Dien op met wat verse geitenkaas.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.