Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op alles texmex. Fajita, burrito’s, taco’s, nachos en noem maar op. Je kan makkelijk de kant en klare kruiden kopen om je fajita’s mee te maken, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken!

Standaard kruiden

De kruiden die je hiervoor moet gebruiken zijn redelijk standaard. Het zijn in ieder geval kruiden die ik altijd in huis heb! Sowieso worden deze kruiden vaak gebruikt in verschillende kruidenmixen, dus heb is de moeite waard hier in te investeren. Wat ik altijd het fijnst vind van zelf mijn kruidenmengsels maken is dat ik ook zelf kan bepalen hoeveel zout ik toevoeg. Ik merk het namelijk meteen als ik iets kant en klaar heb gegeten, ik hou dan enorm veel vocht vast (al ben ik daar sowieso erg gevoelig voor).

Veelzijdig en makkelijk

Het ideale van dit gereht is dat je fajita’s op veel verschillende manieren kan bereiden. Ik maak het héél vaak met garnalen want ik ben nu eenmaal dol op garnalen, maar het kan ook vegetarisch met alleen groenten, met kip of met rund.

Tip bereiding garnalen

Ga je dit gerrecht wél met garnalen maken dan heb ik nog een tip voor je. Koop altijd de rauwe diepvries garnalen, ontdooi deze met koud water, maak dan schoon en dep ze dan heel goed droog. Als ze te vochtig blijven koken ze namelijk in de pan in plaats van dat je ze bakt. Verhit olie in een koekenpan en laat dit goed heet worden, bak de garnalen dan totdat zeroze en niet meer transparant zijn.Haal dan direct uit de pan.

Pickled rode ui recept

Ik heb hier pickled rode ui bij gedaan en dat was een heerlijke toevoeging. Je kan hier een hele lading van maken en het dan bij veel verschillende gerechten serveren, het lijkt me ook heerlijk bij burgers. Voor een klein potje kan je het volgende recept gebruiken.

 • 1 grote rode ui in ringen gesneden
 • 125 ml water
 • 60 ml appelcider azijn
 • 1.5 el honing
 • 1 tl zout

Bereidingswijze

1. Doe alles in een steelpan en laat dan 10 minuten pruttelen.

2. Giet in een masonjar en laat dan afkoelen.

Dat is alles!

Fajita kruidenmengsel recept

 • 1 tl chilipoeder 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl uipoeder
 • 1/4 tl oregano
 • 1 tl komijn
 • 1 tl zout
 • 2 el olijflolie

Bereidingswijze

1. Meng alle kruiden met de olijfolie en marineer je garnalen/vlees/kip of groenten hierin. Laat een half uurtje intrekken.

Fajita’s recept voor 2 personen

 • 12 garnalen zoals op bovenstaande wijze bereid
 • pickled red onion zoals op bovenstaande wijze bereid
 • 1 acocado
 • 6 kleine wraps
 • klein blikje mais
 • 1 jalapeno
 • feta
 • limoen
 • peper en zout
 • chilipeper

Bereidingswijze

1. Pureer de avocado samen met wat peper en zout, limoensap en chilipeper.

2. Verhit de wraps in de magnetron of in een koekenpan.

3. Smeer de wraps in met de avocadocreme en beleg dan verder met de rode ui, mais, gamba’s, jalapeno in ringen gesneden en wat feta.

Enjoy!