galette met brie

Galette met spinazie, artisjok en brie

Dit is een ideaal vegetarisch receptje voor doordeweeks. Je kan kant en klaar deeg kopen en verder is het een kwestie van ontdooien, mengen en in de oven schuiven. Deze combi lijkt me trouwens ook heel lekker met (warm) gerookte zalm erbij!

Het recept is dus heel makkelijk:

  • 1 hartige taart deeg
  • 1 pak spinazie
  • artisjok harten (1 blik of zelf gekookt)
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • paar plakken brie
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • cayenne peper

1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

2. Ontdooi de spinazie en druk alle vocht eruit. Meng met de artisjok, 2 tenen knoflook fijngesneden, peper en zout en cayenne peper. Proef even of dit genoeg op smaak is, ik moest zelf best wat zout toevoegen.

3. Leg de lap deeg op een bakplaat met bakpapier. Strooi de mozzarella over de boven maar hou ongeveer 3 a 4 cm van de randen vrij (omdat we dit straks terug gaan vouwen).

4. Verdeel hierover je spinazie mengsel en als laatste leg je wat plakjes brie erbovenop.

5. Vouw de randen terug zodat je een plaatje hebt als hierboven. Bestrijk de randen nog even met een losgeklopt ei en bak af voor 15 a 20 minuten.

dat is alles! Enorm makkelijk, snel en lekker!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.