Porties: 15

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten


Oke, ik denk dat dit mijn ultieme recept is jongens! Ik was/ben verslaafd aan Ferrero Rocher. Wist je dat er 60 kcal in één ferrero zit?! En wist je dat de vulling nutella is? Wist je dan ook dat nutella voor 60% uit suiker bestaat?

Ik wist dit allemaal wel 🙂 en dit heeft ervoor gezorgd dat ik bijna nooit meer ferrero eet. Behalve dan als iemand het me aanbiedt, want ik kan nog steeds geen weerstand bieden, maar ik koop het tenminste niet meer zelf 🙂 Dat is al heel wat toch?

Heel snel en simpel

Oke, terug naar dit recept. Wat trouwens supersimpel is, ik was er zelf van onder de indruk. Als je weet dat ferrero gewoon heel erg naar nutella smaakt dan is een gezonde vervanging zo bedacht. Ik heb hier gebruik gemaakt van een suikervervanger en een beetje olie gebruikt om het geheel wat smeuiger te maken, maar als je bijvoorbeeld honing of agave wil gebruiken dan kan dat ook, sla dan de olie over..ik denk dat het dan al smeuig genoeg is.

Honing heeft alleen wel al een smaak natuurlijk dus ik weet niet precies of het eindresultaat dan precies hetzelfde is. Mijne smaakte in ieder geval praktisch hetzelfde als ferrero, alleen het wafeltje ontbrak.

Als je nog tips wil voor een suikervervanger: Ik gebruik altijd of Zusto (online te koop) of Good Good te koop bij Holland&Barret.

Verder harden deze blissballs niet helemaal uit, ze blijven dus een beetje zacht. Dat komt de smaak en de ferrero ervaring wel ten goede vind ik. Mocht je dat nou niet willen, dan kan je de blissballs ook even in gesmolten chocolade dippen en dan door de fijngehakte hazelnoot rollen. Dan heb je ook echt nog een knapperig chocolade laagje! Ik wilde het alleen zo gezond mogelijk houden bij mijn blissballs dus ik heb ervoor gekozen het niet te doen.

Ingrediënten

  • 250 gram hazelnoten geroosterd maar ongezouten
  • 2 el cacao
  • 2 el suiker(vervanger)
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout

Benodigdheden

Een foodprocessor

Bereidingswijze

1. Pak je foodprocessor en doe hierin 200 gram hazelnoten. We houden dus ongeveer 50 gram achter om fijn te hakken om straks de blissballs mee te coaten.

2. Voeg de cacao en de suikervervanger toe en een snufje zout. Laat draaien en voeg ondertussen de olie toe. Laat echt even 2 minuten draaien, we willen een smeuige en goed gemalen massa.

3. Ondertussen kan je dus de overige hazelnoten fijn hakken.

4. Maak je handen nat en pak een kleine eetlepel vulling van ongeveer 20 gram, draai een balletje van en rol deze dan door de gehakte hazelnoot. Herhaal dit totdat je vulling op is.

Maak wel elke keer je handen opnieuw vochtig. Dit zorgt er nameljk voor dat de balletjes de hazelnoten wat beter oppakken.

5. Zet een uurtje in de koelkast voordat je ze opdient. Enjoy!