Vaak maak ik fajita’s maar verandering van spijs doet eten, toch?
Krokante kip
Dit gerecht is zo simpel maar zo smakelijk. Ik serveer de krokante kip op een taco met een simpele koolsla, gepekelde rode ui, jalapeno en je kunt er ook nog wat creme fraiche bij doen.
En onlangs heb ik deze taco’s gemaakt en er ook nog avocado en mais bij gedaan. Dat is het fijne, de basis is er en dan kun je de dingen die je lekker vindt toevoegen.
Taco’s
Mijn truc voor lekkere taco’s is ze niet op te warmen in de magnetron, yuk. Nee, ik leg ze direct op het vuur zodat je van die lekkere gril plekken krijgt. Wel oppassen dat ie niet verbrandt natuurlijk, het gaat redelijk snel.
Taco’s met krokante kip
Taco's met krokante kip
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gram paneermeel met kruiden
- 100 gram witte kool, fijngesneden
- 1 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 4 a 6 kleine tortilla's
- gepekelde rode ui naar smaak
- 1 jalapeno, in ringen gesneden
- scheut zonnebloemolie
Instructies
- Sla met een vleeshamer de kipfilets plat. Wanneer je dit niet hebt kun je ze ook gewoon opensnijden. Je wilt in ieder geval dunne kipfilets hebben.
- Haal de kip door het ei en vervolgens door het paneermeel. Ik gebruik hier gekruide paneermeel dus breng de kip niet los ook nog eens op smaak. Indien je naturel paneermeel gebruikt moet je dit natuurlijk wel doen.
- Bak de kip in wat zonnebloemolie totdat het krokant en gaar is.
- Meng de witte kool met de mayonaise en azijn en breng op smaak met wat peper.
- Verhit de tortilla's per stuk op een open vlam. Als je met inductie kookt raad ik een droge hete koekenpan aan om je tortilla's op te warmen. Met een vlam krijg je die lekkere gril plekken.
- Wanneer de kip gaar is snijd deze dan in reepjes.
- Verdeel koolsla over elke tortilla, dan de kip en vervolgens gepekelde rode ui en jalapeno. Dien direct op.