Ga terug
–+ servings

Taco's met krokante kip

Taco's met krokante kip
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: kip, krokante kip, taco's
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram paneermeel met kruiden
  • 100 gram witte kool, fijngesneden
  • 1 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 a 6 kleine tortilla's
  • gepekelde rode ui naar smaak
  • 1 jalapeno, in ringen gesneden
  • scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Sla met een vleeshamer de kipfilets plat. Wanneer je dit niet hebt kun je ze ook gewoon opensnijden. Je wilt in ieder geval dunne kipfilets hebben.
  • Haal de kip door het ei en vervolgens door het paneermeel. Ik gebruik hier gekruide paneermeel dus breng de kip niet los ook nog eens op smaak. Indien je naturel paneermeel gebruikt moet je dit natuurlijk wel doen.
  • Bak de kip in wat zonnebloemolie totdat het krokant en gaar is.
  • Meng de witte kool met de mayonaise en azijn en breng op smaak met wat peper.
  • Verhit de tortilla's per stuk op een open vlam. Als je met inductie kookt raad ik een droge hete koekenpan aan om je tortilla's op te warmen. Met een vlam krijg je die lekkere gril plekken.
  • Wanneer de kip gaar is snijd deze dan in reepjes.
  • Verdeel koolsla over elke tortilla, dan de kip en vervolgens gepekelde rode ui en jalapeno. Dien direct op.