Deze salade, ik heb ‘m niet zelf verzonnen. Ik werkte vroeger in het Circustheater en daar mocht ik dan ook eten. Kwam dat even goed uit want tijdens mijn studententijd kon ik het niet breed laten hangen en at ik voornamelijk tosti’s.

Biefstukreepjes

Het moeilijkste van de salade is de biefstuk goed bakken. Je wilt het niet taai bakken, maar het moet ook niet te rauw zijn. Verder is het super simpel en een kwestie van alles mengen.

salade met biefstukreepjes

Pesto

Heb je zin om ook zelf de pesto te maken, neem dan hier een kijkje voor het recept.

Salade met biefstukreepjes

Salade met biefstukreepjes
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 biefstukjes, in reepjes gesneden
  • 75 gram gemengde salade
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 el pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • klontje boter
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn en leg dan apart.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en bak in wat boter tot de gewenste gaarheid.
  • Haal de biefstukken uit de pan en laat even rusten. Zet het vuur uit en voeg vervolgens de pesto toe aan het restant van de olie roer goed door. Dit wordt de dressing.
  • Meng de sla met de rode ui, parmezaan, pijnboompitten, de biefstuk en de dressing uit de pan.
  • Dien direct op. Serveer eventueel met wat stokbrood.