Pittige kipnuggets met een caprese salade

Pittige kipnuggets met een caprese salade

Ik noem dit gerecht pittige kipnuggets zodat je meteen een idee erbij hebt, maar je kunt de kip in allerlei vormen doen. Ik heb er meer een soort ‘chickentenders’ van gemaakt hier. Dat is verder niet belangrijk, wat wel belangrijk is is de smaak! En die is fantastisch.

Pittige kipnuggets

De kip is super simpel! De pit komt van sriracha, te koop in alle supermarkten. Ik gebruik eigenlijk altijd de standaard versie maar je kunt ook voor extra pittig gaan. De kip smeer je in met sriracha en daarna haal je het door de paneermeel. Hiermee krijg je een dunne krokante laag, precies wat ik wilde.

Caprese salade

Je kunt mij begraven in de caprese, ik vind het heerlijk. De tomaat rooster je in dit geval met knoflook, olie en wat zout. Ook gebruik ik burrata in plaats van mozzarella, omdat burrata veel romiger is. Ook fan van burrata? Zoek dan op mijn website op burrata en je vind allerlei fijne recepten.

Qick and easy

Zoals je zult zien is dit een super simpel recept, maar de smaken zijn heerlijk. Het hoeft ook altijd niet enorm ingewikkeld te zijn om iets lekkers op tafel te zetten, vind je ook niet?

Pittige kipnuggets met een caprese salade
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Pittige kipnuggets met een caprese salade

Pittige kipnuggets met een caprese salade
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 chicken breasts
  • 2 tablespoon sriracha
  • 50 grams panko
  • peper en zout naar smaak (ongeveer 1/2 tl van beide)
  • zonnebloemolie voor bakken

Voor de caprese salade

  • 400 grams cherry tomato, halved
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 2 tablespoon olive oil
  • 2 tablespoon pesto
  • 1 ball burrata
  • pepper and salt

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, als het kan de gril stand. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de cherrytomaat, knoflook en olijfolie. Breng de tomaten op smaak met peper en zout en grill tot zacht, zo'n 20 minuten.
  • Snij de kip in nuggets of strips en marineer in de sriracha. Meng de paneermeel met peper en zout.
  • Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Haal de kip door de paneermeel, zorg dat alle delen goed bedekt zijn, en bak dan in de pan tot gaar. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van hoe groot/dun je kip is.
  • Dien een groot bord op met de bol burrata, verdeel de geroosterde tomaten erbij en verdeel wat pesto eroverheen. Serveer de kip erbij. Dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish