Van Jen van Surinaams koken met Jen kreeg ik een potje masala kruiden samen met haar kookboek! Ik wilde eigenlijk heel graag roti maken, maar dan ook zelf te platen. Door tijdgebrek is dat er helaas nog niet van gekomen, maar dit broodje was ook heerlijk!
Wit bolletje
Ik heb de kip op mijn zelfgemaakte witte bolletjes gedaan, maar het kan op elk willekeurig broodje natuurlijk!
Masala
Ik heb dit gerecht dus gemaakt met haar switi masala mix. Je kan dit voor allerlei gerechten gebruiken! De precieze samenstelling weet ik dus niet, maar een snelle google search leert mij dat in een masala mix vaak de volgende kruiden zitten:
- kurkuma
- koriander
- komijnzaad
- gember
- kaneel
- nootmuskaat
- peper
- foenegriek
- venkelzaad
- piment
- karwijzaad
- chillies
- kruidnagelen
Stoven of bakken
Je zou de kip met enkel de kruiden kunnen bakken, scheutje water erbij en even laten intrekken. Ik heb ervoor gekozem om het geheel iets smeuiger te maken door het met een scheutje water en wat griekse yoghurt te laten stoven voor 2 uur. Het resultaat was heerlijke malse kip.
broodje kip masala
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 el masala kruiden
- 100 gram Griekse yoghurt
- 100 ml water
- scheutje olie
Instructies
- Snij de kip in blokjes en marineer met de masala kruiden.
- Verhit een beetje olie in een pan waar je ook een deksel voor hebt en bak hier de kip in totdat deze rondom bruin is.
- Voeg dan de Griekse yoghurt en het water toe, leg de deksel op de pan en laat 1.5 a 2 uur sudderen. Roer af en toe door.
- Hou in de gaten of het niet te droog word, voeg dan wat water toe, en laat de deksel tegen het einde van de pan om juist te laten inkoken.
- Serveer op een broodje met komkommer en eventueel sambal (aanrader).
Ik vond het heel erg lekker en super makkelijk om te maken. Niet dat ik er heel veel van gegeten heb want Bart was me voor. Ook hij vond het heerlijk!