Ik weet niet zo goed hoe ik deze kip stoofpot moet noemen, dus geen inspirerende titel maar wel een heerlijk gerecht!

Kip stoofpot

Toen we bij vrienden gingen eten stond dit te pruttelen in de slowcooker. Ik heb mijn vriendin om het recept gevraagd, ze zei dat ze altijd meer iets deed maar gaf wel de ingrediënten door die ze altijd gebruikt. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan.

Normaal ben ik trouwens geen groot liefhebber van chorizo, maar die rokerige smaak maakt dit gerecht echt dus laat dat niet weg! Ik bak de chorizo eerst apart in een pan zodat alle vettige stukjes eraf gebakken wordt, dan voeg ik alles toe aan de stoofpot. Ook het vet dat eraf gekomen is, voegt namelijk super veel smaak toe. Ik vind zelf het vet niet erg of vervelend, ik hou alleen niet van de structuur van harder vet in mijn vlees.

Bijgerechten

Ik heb hier stokbrood bij geserveerd en los ook nog wat gegrilde groenten, courgette en paprika. Je kunt er ook makkelijk een simpele groene salade bij doen. Serveer er sowieso wat creme fraiche bij, het licht zurige breekt de smaak van de stoofpot een beetje. Voegt een fijne afwisseling toe vind ik zelf.

Kip stoofpot met chorizo
Kip stoofpot met chorizo
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip stoofpot met chorizo

Kip stoofpot met chorizo
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd3 uur 20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chili, fijn gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 el tomatenpasta
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes met basilicum
  • 1 el rode tapenade
  • 1/2 tl oregano
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngehakt
  • creme fraiche

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een sudderpan en fruit de ui, knoflook en chili aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de kip toe en bak mee tot de kip rondom bruin is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer een minuutje door. Blus af met rode wijn en roer door totdat de meeste wijn verdampt is en je een dikke tomatensaus hebt.
  • Voeg de tomatenblokjes, de tapenade en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat dan 2 uur pruttelen. Roer af en toe door.
  • Bak de chorizo (zonder extra olie) tot krokant en voeg dat, inclusief het vet dat er vanaf is gekomen, toe aan de kip. Roer door en laat het geheel nog eens een uur pruttelen.
  • Dien 2 borden op, garneer met verse peterselie en serveer met creme fraiche en stokbrood (en dus een groene salade of gegrilde groenten)

Ben je dol op stoven? Probeer dan dit recept van rundvlees kleftiko eens.