kip korma

Kip korma curry

Kip korma is een beetje de guilty pleasure curry. Het is romig en een beetje zoet. Soms heb ik zin in pittig en dan is dit niet de juiste curry, maar wanneer ik behoefte heb aan ultiem comfortfood dan is dit een winnaar.

Kip korma

Bart adviseerde dit eens te bestellen en ik zag op de kaart staan ‘ananas’. Uhm nee dankje, haha. Ik ben geen fan van fruit in mijn warme eten. Dus ik bestelde een andere curry en Bart nam de korma. Toch even proeven en sindsdien ben ik verslaafd. De ananas wordt, met de groenten, gepureerd tot een gladde saus dus je hebt niet stukjes ananas door de saus maar wel die zoete smaak.

Naast ananas zit er ook amandel in de saus, dit geeft ook weer een lichtzoete smaak en maakt het hele gerecht veel rijker.

Vind je deze curry lekker, maar wil je nog een aan je repertoire toevoegen dit ietsjes meer pit heeft, maar nog steeds heel romig is? Dan moet je deze Chicken tikka massala eens proberen.

Naan

Zelf ben ik niet een grote rijst eter, dus serveer ik mijn curry altijd met naan. Het recept hiervan staat in mijn kookboek Vers Deeg samen met mijn favoriete curry, een halloumi curry.

kip korma

Kip korma

Kip korma
cooking time30 min
total cooking time1 uur 30 min
servings: 2

Necessities

  • Blender of foodprocessor

Ingredients

For the sauce

  • 1 tablespoon sunflour oil
  • 1/2 ui, grof gesneden
  • 1 teaspoon ginger, finely grated
  • 1/2 teaspoon cumin powder
  • 1/2 teaspoon coriander powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon turmeric
  • 2 tomaten, grof gesneden
  • 150 grams ananas, in blokjes gesneden
  • 4 tablespoon almondmeal

For the chicken

  • 2 chicken fillets, diced.
  • 2 tablespoon yogurt
  • 1 tablespoon garam masala
  • 1/2 teaspoon cumin powder
  • 1/4 teaspoon turmeric
  • 1 teaspoon ginger, finely grated
  • 3 cloves knoflook, fijn geraspt

further

  • 2 tablespoon sunflour oil
  • 100 ml heavy cream
  • 2 teaspoon sugar
  • salt to taste
  • fresh coriander

Instructions

  • Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui, gember, komijn, koriander, zout en kurkuma toe. Bak kort aan totdat de kruiden goed geuren en voeg 400 ml water toe. Laat met deksel op de pan ongeveer 3 kwartier zachtjes pruttelen. Voeg dan de tomaten en de ananas toe en laat nog een kwartier pruttelen. Doe dit samen met de amandelmeel in een blender of foodprocessor en pureer tot je een gladde saus hebt.
  • Meng intussen de kip met de yoghurt en de kruiden en laat een half uurtje marineren.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan tot goudbruin, het hoeft nu niet gaar te zijn. Voeg de saus toe aan de kip en laat een kwartiertje pruttelen.
  • Voeg de slagroom en de suiker toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen, totdat de saus wat is ingedikt.
  • Breng als allerlaatste op smaak met zout. Vind je de saus een beetje vlak, dan moet je nog wat zout toevoegen.
  • Serveer de curry met verse koriander en naan en/of rijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish