Porties: 2
Actieve kooktijd: 15 minuten
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Ik ben dol op álles saganaki. In Griekenland kan je heel veel gerechten bestellen ‘saganaki’. Dat betekent alleen maar dat er een kleine frying pan gebruikt is voor de bereiding.
Saganaki
Zo heb je dus feta saganaki, maar ook mosselen saganaki en, ook favoriet bij mij, garnalen saganaki. Het idee achter een saganaki gerecht is dus de pan die gebruikt wordt, maar je kan deze gerechten natuurlijk ook in een gewone pan maken!
Het enige lastige aan dit gerecht.
Zorg wel voor een goede anti-aanbak pan want deze kaas heeft nogal de neiging om aan te bakken en te blijven plakken, maar een anti-aanbak pan én voldoende zonnebloem olie moet dit probleem oplossen.
Griekse salade
Sowieso is een Griekse salade al heel erg lekker, maar met gebakken feta in plaats van de gewone feta vind ik het nog nét iets lekkerder. Verder kan je dit gerecht ook als voorgerecht serveren, samen met nog wat andere lekker hapjes.
Ingredienten
- 1 blok feta
- 1 ei
- Bloem
- Citroensap
- Peterselie
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Dep de feta goed droog.
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een anti-aanbak pan.
- Pak 2 borden, klop op het ene je ei los en doe op het andere wat bloem.
- Wentel je feta eerst in het ei en dan in de bloem.
- Schud het overtollige bloem af en bak de kaas dan aan beide kanten aan totdat hij mooi goudbruin is.
- Serveer met verse peterselie en citroen.
Enjoy!