Caesar salade"/>
caesar salade

Caesar salade

Dit is één van mijn favoriete salades en ik eet dit dan ook geregeld. Vaak wordt de caesar salade met kip geserveerd, terwil kip oorspronkelijk niet in deze salade zat, maar ik vind het lekkerder met gamba’s. Het maakt je salade iets lichter, frisser, licht verteerbaar en de smaak is gewoon fantastisch.

Gezond, snel en makkelijk

Ik moet wel iets bekennen. Als ik deze salade doordeweeks maak en ik heb niet toevallig nog wat zelfgemaakte dressing over dan koop ik gewoon kant en klare dressing in de supermarkt. Ja, ik heb na een dag werken ook niet altijd evenveel zin om lang in de keuken te staan! Wat ik alleen wel jammer vind is dat de dressing uit de supermarkt altijd een beetje dun is, ik vind het lekkerder om mijn dressing wat dikker te maken zodat het goed aan de sla blijft plakken (en niet allemaal onderop in je bord drijft).

Verder neem ik altijd even de extra moeite om zelf croutons te bakken. De croutons uit de supermarkt, het zou verboden moeten worden. Dat zijn van die keiharde brokjes terwijl zelfgebakken croutons knapperig aan de buitenkant zijn, maar nog een beetje fluffy van binnen. Ze zuigen ook een beetje de dressing op waardoor het kleine smaakbommetjes worden, heerlijk!

Recept caesar dressing

Laten we beginnen met de dressing, want zoals altijd is ook homemade hier gewoon het lekkerst. Trouwens, caesar dressing is eigenlijk gewoon mayo met extra dingen erdoorheen dus je kan ook mayo mengen met knoflook, ansjovis, worcester, citroensap en parmezaanse kaas. Hier gaan we het helemaal from scratch maken. Met een staafmixer is mayo maken namelijk ook super makkelijk!

Caesar salade

Caesar salade met zelfgemaakte dressing
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 2

Ingredients

Voor de dressing

  • 1 ei, rauw
  • 250 ml mild olive oil
  • 2 tablespoon lemon juice
  • 2 tablespoon worcestershire
  • 1 tablespoon mustard
  • 2 cloves garlic
  • 1 teaspoon pepper
  • 50 grams parmezaanse kaas, geraspt

Voor de salade

  • 1 krop romaine sla
  • 2 eggs
  • 10 big gamba's, gepeld en schoongemaakt
  • 2 sneeën bread
  • 1 clove garlic, chopped
  • dressing
  • parmesan cheese
  • bit of olive oil

Instructions

Voor de dressing

  • Pak een hoge kom waar je staafmixer precies in past in de breedte. Doe hier je ei, de citroensap en de olijfolie in. Zet je staafmixer op de bodem en zet aan. Je zult zien dat er langzaam aan een mayonaise achtige structuur en kleur ontstaat. Trek je staafmixer nu langzaam omhoog. Je hebt mayonaise gemaakt!
  • Voeg nu de overige ingrediënten van de dressing toe en mix nog even door met de staafmixer. Het is een dikke dressing, daar hou ik van, zodat deze straks goed aan je sla blijft plakken.
  • Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.

Voor de salade

  • Kook de 2 eieren totdat ze bijna hard zijn. Laat schrikken, pel en leg opzij.
  • Snij je brood in blokjes, niet te klein. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin je brood. Als je croutons bijna klaar zijn, dus als ze rondom bruin gebakken zijn, voeg dan een fijngehakt teentje knoflook of wat knoflookpoeder toe. Dit doen we op het einde omdat knoflook nogal snel verbrand.
  • Zet de croutons opzij en verhit weer wat olie in je koekenpan. bak hierin de gamba’s totdat ze niet meer transparant en mooi roze zijn.
  • Was en snij je romaine sla. Meng dan de sla met wat dressing, de eieren in partjes gesneden, de rode ui, croutons, parmezaanse kaas naar smaak en gamba’s. Serveer met eventueel nog wat parmezaanse kaas bovenop.
3.6/5 (5 Reviews)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish