Dit is één van mijn favoriete salades en ik eet dit dan ook geregeld. Caesar salade! Zo makkelijk om te maken, zeker met mijn cheat voor de dressing. Ik heb nu kip gebakken, maar je kunt ook rotisserie kip van de markt gebruiken.

Caesar salade

Mijn cheat voor de dressing is dat ik aioli gebruik, een ansjovispuree, een beetje citroensap en parmezaanse kaas. Je kunt ook mayonaise en knoflook gebruiken. Die ansjovispuree is ook super handig, ik gebruik namelijk nooit een heel blikje ansjovis maar zo’n tube puree kan je makkelijker bewaren. Kun je geen puree vinden, Fish tales verkoopt het, dan kun je natuurlijk ook gewoon een filet gebruiken en dit fijn stampen met de bolle kant van een lepel.

Caesar salade

Caesar salade
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

  • 2 el aioli (of 2 el mayonaise en 1 teen knoflook)
  • 1 tl ansjovispuree
  • 1 el citroensap
  • 20 gram parmezaan

Voor de salade

  • 3 eieren
  • kommetje panko
  • olie om in te bakken
  • 2 kipfilets
  • 1 krop romaine sla, in reepjes gesneden
  • 2 sneeën brood

Instructies

  • Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg, wanneer het water kookt, 2 eieren toe en kook 6 1/2 minuut. Spoel direct goed af met koud water.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Kluts in een bord het overige ei los en vul een ander bord met panko. Haal de kip eerst door het ei en dan door de panko.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
  • Verhit in een ander pan wat olie en bak het brood aan tot dit goudbruin is (kan ook in de oven).
  • Meng in een kom de aioli, ansjovispasta, citroensap en Parmezaan en voeg de romaine sla toe, meng door.
  • Dien de sla op met de croutons, eieren en kip en eventueel wat extra Parmezaan.