caesar salade
Avondeten,  Koolhydraatarm,  Lunch

Caesar salade

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Dit is één van mijn favoriete salades en ik eet dit dan ook geregeld. Vaak wordt de caesar salade met kip geserveerd, terwil kip oorspronkelijk niet in deze salade zat, maar ik vind het lekkerder met gamba’s. Het maakt je salade iets lichter, frisser, licht verteerbaar en de smaak is gewoon fantastisch.

Gezond, snel en makkelijk

Ik moet wel iets bekennen. Als ik deze salade doordeweeks maak en ik heb niet toevallig nog wat zelfgemaakte dressing over dan koop ik gewoon kant en klare dressing in de supermarkt. Ja, ik heb na een dag werken ook niet altijd evenveel zin om lang in de keuken te staan! Wat ik alleen wel jammer vind is dat de dressing uit de supermarkt altijd een beetje dun is, ik vind het lekkerder om mijn dressing wat dikker te maken zodat het goed aan de sla blijft plakken (en niet allemaal onderop in je bord drijft).

Verder neem ik altijd even de extra moeite om zelf croutons te bakken. De croutons uit de supermarkt, het zou verboden moeten worden. Dat zijn van die keiharde brokjes terwijl zelfgebakken croutons knapperig aan de buitenkant zijn, maar nog een beetje fluffy van binnen. Ze zuigen ook een beetje de dressing op waardoor het kleine smaakbommetjes worden, heerlijk!

Recept dressing

Laten we beginnen met de dressing, want zoals altijd is ook homemade hier gewoon het lekkerst. Trouwens, caesar dressing is eigenlijk gewoon mayo met extra dingen erdoorheen dus je kan ook mayo mengen met knoflook, ansjovis, worcester, citroensap en parmezaanse kaas. Hier gaan we het helemaal from scratch maken. Met een staafmixer is mayo maken namelijk ook super makkelijk!

Voor een flinke pot

  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilet
  • 1 eidooier
  • 2 tl dijon mosters
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 tl citroensap
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze dressing

1. Doe in een hoge maatbeker je eidooer, knoflook, ansjovis, mosterd, worcester, citroensap en parmezaanse kaas.

2. mix met een staafmixer en giet dan in een dunne straal de olie erbij totdat er een mooie dikke dressing ontstaat.

3. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.

Recept salade

  • 1 krop romaine sla
  • 2 eieren
  • 10 grote gamba’s
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 sneetjes brood
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook of wat knoflookpoeder
  • dressing
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze salade

1. Ondooi de gamba’s, pel ze en maak ze schoon. Laat goed uitlekken en dep droog. Erg belangrijk anders bakken ze niet goed in de pan.

2. Kook de 2 eieren totdat ze bijna hard zijn. Laat schrikken, pel en leg opzij.

3. Snij je brood in blokjes, niet te klein. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin je brood. Als je croutons bijna klaar zijn, dus als ze rondom bruin gebakken zijn, voeg dan een fijngehakt teentje knoflook of wat knoflookpoeder toe. Dit doen we op het einde omdat knoflook nogal snel verbrand.

4. Zet de croutons opzij en verhit weer wat olie in je koekenpan. bak hierin de gamba’s totdat ze niet meer transparant en mooi roze zijn.

5. Was en snij je romaine sla. Meng dan de sla met wat dressing, de eieren in partjes gesneden, de rode ui, croutons, parmezaanse kaas naar smaak en gamba’s. Serveer met eventueel nog wat parmezaanse kaas bovenop.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.