Ik vind eieren bij het ontbijt heel erg lekker. Meestal gebakken met veel kaas op toast 🙂 maar soms heb je behoefte aan een iets gezonder ontbijt.

Simpel en snel

Dit recept is zo simpel wat je doet alles in een potje, zet het in de oven en klaar! Je kan er ook vanalles in doen waar je zin in hebt!

Ikzelf heb hier gekozen voor Hollandse garnalen, daar had ik opeens zoveel trek in. Soms kan ik dat echt hebben, opeens heel veel zin in een speciefieke vissoort of vleessoort.

Gezond en koolhydraatarm

Als ik behoefte heb aan een balansmaltijd dan kies ik eigenlijk altijd voor koolhydraatarm. Bij mij werkt het echt zo dat koolhydraten mijn eetlust opwekken, dus probeer ik zeker doordeweeks dat zoveel mogelijk te vermijden. Helemaal koolhydraatarm eten doe ik niet want ik vind alles met koolhydraten super lekker en ik hoef het voor mijn gezondheid gelukkig niet te laten.

Ingrediënten per 2 potjes

  • 2 eieren
  • 2 el creme fraiche
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • Peper en zout
  • Lenteui
  • Boter

Bereidingswijze eieren

1. Smeer 2 ramekins in met boter. Zet ondertussen wat water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Splits het eiwit van het eigeel, maar wees voorzichtig..we willen de dooier heel houden. Meng het eiwit met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in de twee ramekins en doe hier de garnalen dan weer op. Als laatste leg je voorzichtig de dooier erop. Ik heb gemerkt dat door dit te doen het eiwit sneller stolt, maar je dooier nog ‘runny’ blijft.

3. Zet op een ovenschaal en giet op de ovenschaal heet/kokend water zodat je de potjes au bain marie kan koken.

4. Laat in de oven ongeveer 15 minuten gaar worden.

5. Haal uit de oven en garneer met lenteui.

Perfect voor een uitgebreid weekend ontbijtje, toch?