Normaal ben ik van de dunne bodem, maar soms wil ik een deep dish pizza. Zeker als mijn toppings wat pittiger zijn, dan vind ik een dikkere laag deeg en kaas een fijne tegenhanger.

Deep dish pizza

Ik gebruik mijn standaard pizzadeeg recept hiervoor, maar ik laat het 1x rijzen in de kom, daarna doe ik het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat van 30cm bij 25cm (met hogere rand), rek het een beetje uit zodat de hele bakplaat bedekt is en dan nog eens 30 minuten laten rijzen.

Is dus iets simpeler dan gewone pizza omdat je geen bollen deeg hoeft te vormen.

Buffalo chicken

Dit recept stond ook al op mijn site, ik heb ook al eens eerder deze pizza gemaakt en in dat recept vermeld (maar leek me ook waardig om zijn eigen recept te hebben). Ik heb nu alleen een stuk minder gemaakt, dus ik zal die hoeveelheden hier zetten.

Peperoni

Is echt een drama om hier peperoni te vinden, dus gebruik ik pittige salami. Ik vind kleinere worstjes altijd fijner zodat je niet meteen zo’n mega hap worst hebt waar je je mond aan verbrand.

Kaas

Ik gebruik hier een combinatie van geraspte mozzarella en cheddar. Dit is geen bol mozzarella geraspt, dit bevat veel te veel vocht, maar een zakje geraspte mozzarella (te koop bij de meeste supermarkten). Dit bevat weinig vocht en is ideaal voor dit soort Amerikaanse stijl pizza’s.

Deep dish pizza
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Deep dish pizza

Deep dish pizza
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

 • 3 el tomaat pulpa
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 tl oregano
 • zout naar smaak

Verder

 • 1 portie pizzadeeg
 • 150 gram geraspte mozzarella
 • 150 gram geraspte cheddar
 • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
 • handje peterselie, fijngehakt

Voor de pepperoni kant

 • 40 gram pittige pepperoni, in dunne plakjes gesneden
 • chili olie naar smaak

Voor de buffalo chicken kant

 • olie
 • 1 kipfilet
 • peper en zout
 • 40 gram sriracha
 • 15 gram roomboter
 • snufje knoflookpoeder
 • paar druppels worchestersaus

Instructies

 • Voor de buffalo chicken, verwarm wat olie in een pan waar je een deksel op hebt. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak rondom aan tot goudbruin. Voeg dan een scheutje water toe en laat de kip met deksel garen, zo'n 45 minuten. Houd regelmatig in de gaten dat het niet droog kookt. Trek de kip uit elkaar en laat nu, indien er nog vocht bij zit, wel even droogkoken. Blijf erbij want dit kan snel gaan.
 • Doe intussen het deeg op een bakplaat met hoge randen van ongeveer 30 bij 25 cm. Rek een beetje uit zodat het de hele bakplaat bedekt, dek af en laat 30 minuten rijzen.
 • Voeg bij de kip de sriracha, boter, knoflookpoeder en worchestersaus toe en meng door tot de boter gesmolten is en alles goed gemengd is. Zet apart.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Maak intussen de tomatensaus door de pulpa, puree en oregano te mengen. Breng op smaak met zout.
 • Verdeel de tomatensaus over het deeg, verdeel de 2 soorten kaas hierover (het is veel kaas, maar ik hou ervan bij dit soort pizza's. Je kunt ook minder doen). Verdeel dan de rode ui, over de hele helft de kip en over de andere helft de salami.
 • Bak de pizza tot de bodem gaar is en de kaas gesmolten, zo'n 25 a 30 minuten.
 • Garneer vervolgens de hele pizza met verse peterselie en de pepperoni kant met chili olie.