Je hoeft geen cowboy te zijn om deze cowboy butter saus te waarderen. Wat is het precies? Denk aan een licht pittige kruidenboter, maar dan vloeibaar. Heerlijk om je steak, of een anders stukje vlees, in te dippen.
Cowboy butter saus
Naast boter en knoflook gaat er ook mosterd, citroensap en andere kruiden doorheen. Dit soort voor een licht pittige saus met een zuurtje. Echt heel erg lekker. Wanneer je dit een keer op hebt, wil je waarschijnlijk nooit meer gewone kruidenboter bij je steak.
Sauzen
Dol op lekkere sausjes? Probeer dan eens deze homemade pepersaus. Dit duurt wat langer om te maken maar het resultaat is zoveel lekkerder dan wat je kant en klaar koopt.
Steak
Weet je niet zo goed hoe je het beste een steak kunt bereiden? Tijdens mijn bezoek aan Parkheuvel kregen we een mini lesje, de tips voor het klaarmaken van het lekkerste stukje vlees staat hier.
Cowboy butter saus
Ingrediënten
- 90 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 el mosterd
- rasp en sap van een halve citroen
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el bieslook
- 1 el peterselie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- peper en zout
Instructies
- Voeg alle ingrediënten samen en roer goed door. Let wel op dat als je een grove mosterd gebruikt het geen gladde saus wordt. Maakt voor de smaak natuurlijk niets uit.