Het is weer soepweer! Ik maak in het weekend geregeld een flinke pan soep om mee te nemen naar werk. Tussen de middag warm eten ben ik niet gewend, maar dat is wel heel erg lekker. Met soep heb je dan ook nog het idee dat je iets gezonds eet 🙂

Gepureerde soep

Mijn moeder maakte vroeger altijd kippensoep, groentesoep, tomatensoep. Lekker Hollands en best saai..het was dus pas een stuk later dat ik erachter kwam dat je ook gepureerde soepen hebt. De structuur van zo’n soep vind ik echt veel lekkerder, je hebt tenminste het gevoel dat dat vult.

Makkelijk en snel

Deze courgettesoep is eigenlijk zo makkelijk te maken en met weinig kruiden al enorm smakelijk! De gorgonzola erbij is misschien niet voor iedereen weggelegd, dus dat kan je makkelijk weglaten. Je zou het kunnen serveren met warmgerookte zalm of iets dergelijks! Genoeg variatie mogelijk.

Ingrediënten courgettesoep

  • 2 courgettes
  • 500 ml groente bouillon
  • scheutje olie
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • kookroom
  • gorgonzola

Bereidingswijze courgettesoep

1. Snij de courgette in blokjes en snij de knoflook fijn. Fruit allebei aan in een soeppan met een beetje olijfolie.

2. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat een kwartierje koken.

3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en breng op smaak met peper en zout.

4. Doe de soep in een kom en garneer met kookroom en wat fijngesneden gorgonzola.

Zo simpel is het! Deze soep heeft gewoon echt niet meer kruiden nodig. Enjoy!