Ik heb deze citrussalade met burrata de afgelopen weken meerdere keren gegeten. Het is makkelijk om te maken, fris en gewoon heel erg lekker. Ik heb nu gekozen voor een mix van sinaasappel en bloedsinaasappel. Hou je van iets zuriger dan is grapefruit ook nog een goede optie.

Citrussalade met burrata

Nog een kleine tip voor het snijden van de citrus, gebruik hiervoor een gekarteld mes. Dit werkt beter met het doorsnijden van de vrucht zonder dat je het kapot duwt.

Wil je graag een filmpje zien, dan kun je deze hier bekijken.

Citrussalade met burrata

Citrussalade met burrata
Bereidingstijd13 minuten
Totale tijd15 minuten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes munt, fijngehakt
  • 1 venkel, heel dun gesneden
  • 2 kleine bollen burrata of 1 grote bol
  • 25 gram pistachenoten, fijngehakt

Instructies

  • Snij de kontjes van de citrusvruchten af, dan de schil en snij in plakken (gebruik hiervoor een gekarteld mes, dit is makkelijker met snijden).
  • Knijp de schillen uit in een kom om het vocht op te vangen. Voeg hier de sap van een halve citroen aan toe, de olijfolie, munt en de venkel. Breng dit op smaak met peper en een klein snufje zout.
  • Verdeel de plakjes citrusvrucht op een groot bord of 2 borden, verdeel hier de burrata overheen en het venkelmengsel. Schep de dressing over de burrata en breng dit nog een keer op smaak met wat grofgemalen peper.
  • Garneer als laatste met de pistachenoten en optioneel de sprietjes van de venkel. Ik serveer hier graag toast bij en dan is het een heerlijke lichte maaltijd of een fijn voor of bijgerecht.