Porties: 2

Actieve kooktijd: 25 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten


Ik val in herhaling, maar het huis ruikt zó lekker als dit in de oven staat! Zelfs mijn kat liep druk miauwend rond in de keuken en dat doet ze bijna nooit, dacht ook even dat er wat was, haha.

Makkelijk

Dit recept is zo makkelijk, het is een kwestie van kruiden mengen en wachten. Daarvoor krijg je terug een heerlijk geurend huis en knapperige malse kip 🙂 wat wil je nog meer?!

Wij hebben deze kip gegeten met wat geroerbakte spinazie, maar je kan natuurlijk ook een fijne salade erbij maken of aardappelen/friet. Het combineert met alles.

Zijn jullie klaar voor het recept? Ik heb hier trouwens kippenbouten gebruikt, maar wilde eigenlijk kippendijen…deze hadden ze alleen helaas niet meer.

Ingrediënten

  • 3 kippenbouten
  • 2 citroenen
  • 1 bol knoflook
  • 2 el olijfolie
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1/2 tl basilicum
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayenne peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Dep met keukenpapier de kip droog.

3. Meng in een kommetje zout, peper, basilicum, provencaalse kruiden, knoflookpoeder, citroenrasp en cayenne peper.

4. leg de kip in een ovenschaap en verdeel 1 el olijfolie over de drie bouten, kruid daarna je kippenbouten met je kruidenmengsel.

5. Snij 1 citroen in plakjes en snij de bovenkant van je knoflookbol af zodat alle teentes bloot liggen. Verdeel de citroen over de ovenschaal en leg je knoflookbol ook ergens in de ovenschaal. Het maakt niet uit waar alles ligt, zolang het maar niet op de kip is.

5. Gebruik het sap van de 2e citroen en giet over het geheel. Verdeel de andere eetlepel olie over de kip en de knoflook.

6. Bak 45 minuten af in de oven. De kip heeft nu een krokant laagje, de knoflook is gepoft en de citroenschijfjes zijn lekker gekarameliseerd.

De gepofte knoflook is ook heel lekker om door wat mayonaise te doen!