Samenwerking

Toen ik van Johnny Doodle de vraag kreeg of ik een recept met hun chocolade wilde maken moest ik direct aan deze fudge potjes denken.

Pure chocolade

Dit gerecht heb ik al een paar keer eerder gemaakt en het is elke keer een hit. Het is wél heel erg machtig, dat is ook niet zo vreemd met zoveel vet en suiker, maar soms moet dat kunnen. Je kan elke gewenste chocolade gebruiken. maar ik adviseer puur. Het bittere is namelijk een fijne combi met het zoete van de karamel, ander wordt het wel heel zoet allemaal.

Gecondenseerde melk voor fudge

De fudge maak je met gecondenseerde melk. Met het koken van het blik gecondenseerde melk kan je een karamelsaus (wat dacht je van churros met karamelsaus?), dulche de leche en dikke karamel maken, maar dat duurt een paar uur en is in dit geval niet nodig. Hier gaat de gecondenseerde melk rechtstreeks een steelpan in samen met de chocolade en op het einde wat slagroom om het geheel iets romiger te maken. Zonder slagroom wordt het namelijk best hard en alhoewel dat heel fijn is om blokken van te snijden is dat iets minder handig in een potje om met lepel te eten.

Chocolade fudge potjes
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chocolade fudge potjes

Een machtig toetje dat niet te weerstaan is en binnen no time klaar is.
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 reep Johnny Doodle dark salty fudge a 150 gram
  • 50 ml slagroom
  • extra zeezout vlokken (optioneel)

Instructies

  • Verhit de gecondenseerde melk samen met de chocolade in een steelpan en blijf constant roeren totdat de gecondenseerde melk dik en fudgy wordt.
  • Draai het vuur uit. Voeg de slagroom toe en roer door totdat het in de fudge is opgenomen.
  • Verdeel de fudge over 6 potjes of ramekins (sprenkel er eventueel nog wat zeezout over) en laat minimaal een uur in de koelkast uitharden.