Porties: 4 a 6

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 15 minuten


Het is jammer dat chimichurri niet zo bekend is hier want ik vind het een fantastische saus. Het is kruidig en knoflookerig en past perfect bij biestuk, dé combinatie, maar ook bij garnalen en taco’s.

Makkelijk en snel

Wat ook nog eens heel fijn is, is dat deze saus enorm snel in elkaar te flanzen is. Je hebt niet eens een keukenmachine of iets dergelijks nodig, alleen een snijplank en een mes! Sterker nog, het is echt een zonde om een gepureerde variant van de chimichurri te maken! Het is juist de bedoeling dat je nog structuur hebt in je saus.

Oorsprong

Chimichurri komt van origine uit Argentinie, het land van de steaks, en je hebt een groene en een rode versie. De naam is baskisch en vrij vertaald betekent het ‘een mengsel van meerdere dingen zonder een bepaalde volgorde’. Een passende naam want je gooit hier gewoon vanalles bij elkaar, er is inderdaad geen vaste volgorde, en je hebt deze heerlijke saus.

Ingrediënten

  • 4 el platte peterselie fijngehakt
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fingehakt
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Is dit echt nog nodig, haha? Doe alles in een kom en meng!

Bewaar je chimichurri in een afgesloten pot in de koelkast.