In Engeland verkopen ze overal chili jam, hier in Nederland heb ik het niet veel gezien! Ik stond op het punt om een potje te kopen totdat ik bedacht dat het veel leuker is om zelf te maken! Hoe moeilijk kan het zijn, toch?

Dit was mijn eerste keer jam maken trouwens. Ik ben nooit een enorme fan van jam geweest, ik vind het alleen op scones lekker. Maar in Engeland kreeg je dit overal bij en ik vind het licht pittige in combinatie met de zoete smaak super lekker! Ik heb ondertussen ook kaaskroketten gemaakt om ermee te serveren, heerlijke combi kan ik je vertellen!

Makkelijk

Jam maken is eigenlijk super makkelijk. Je laat fruit, of in dit geval tomaten en chilipepers, samen met suiker en azijn inkoken en dan afkoelen. Tadaa!

Niet super snel

Dit recept heb je niet heel snel in elkaar geflanst. Zoals ik al zei moet de suiker dus inkoken en dat duurt wel een uurtje ongeveer. Maar je hoeft er niet constant bij te blijven, af en toe doorroeren is voldoende. In de tussentijd kan je je dus bezig houden met iets anders.

chili jam

chili jam
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 12

Ingrediënten

  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 chilipepers, in stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 65 ml rode wijnazijn

Instructies

  • Fruit de tomaten, chilipepers en knoflook totdat alle smaken en geuren vrijkomen. Dit duurt een paar minuten.
  • Voeg de rode wijn azijn en de suiker toe.
  • Breng dit al roerend aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat dit een uurtje pruttelen. Roer wel af en toe door.
  • Doe je jam in een weckpot en laat afkoelen.