Vroeger aten we geregeld een champignonsoep en dan vaak met varkenslappen en veel room. Lekker, maar wel een beetje tam. Ondertussen ben ik toch van het iets pittiger en een iets meer uitgesproken smaak. Naast deze soep is dan ook deze currysoep met gamba’s een dikke aanrader.

Champignonsoep

Het fijne van soepjes is dat het over het algemeen heel snel klaar is, een uitzondering is uiensoep, maar verder ken ik weinig soepjes die lang duren om te maken.

De laatste tijd heb ik veel zin in champignons, dus toen ik weer eens een lekker soepje wilde maken was dit al snel verzonnen.

champignonsoep
Pin recept
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Champignonsoep

Een heerlijke, snelle, makkelijke en kruidige champignonsoep
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • takje tijm
  • 2 el bloem
  • 1 el pittige paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 250 ml melk
  • 750 ml groente bouillon
  • klontje boter
  • creme fraiche om mee te serveren

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak mee totdat al het vocht dat eruit gekomen is verdampt is.
  • Voeg de tijm en de paprikapoeder aan de pan toe, roer een paar minuten door tot alle geuren van de kruiden zijn vrijgekomen. Meng de melk met de bloem totdat er geen klontjes in zitten. Voeg toe aan de pan en roer door.
  • Voeg nu ook de sojasaus en de bouillon toe.
  • Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Proef nu even of je soep voldoende op smaak is of dat je nog wat peper of zout wil toevoegen. Serveer met een eetlepel creme fraiche.