champignonsoep

Champignonsoep

Vroeger aten we geregeld een champignon soep en dan vaak met varkenslappen en veel room. Lekker, maar wel een beetje tam. Ondertussen ben ik toch van het iets pittiger en een iets meer uitgesproken smaak.

Champignonsoep

Het fijne van soepjes is dat het over het algemeen heel snel klaar is, een uitzondering is uiensoep, maar verder ken ik weinig soepjes die lang duren om te maken.

De laatste tijd heb ik veel zin in champignons, dus toen ik weer eens een lekker soepje wilde maken was de champignonsoep al snel verzonnen.

champignonsoep

Champignonsoep

Een heerlijke, snelle, makkelijke en kruidige champignonsoep
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el bloem
  • 2 el pittige paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 250 ml melk
  • 750 ml groente bouillon
  • scheutje olijfolie
  • creme fraiche en tijm om mee te serveren

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak mee totdat al het vocht dat eruit gekomen is verdampt is.
  • Voeg de bloem en de paprikapoeder aan de pan toe, roer door en laat een minuut of 2 garen (anders hou je de bloemsmaak), voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren.
  • Voeg nu ook de sojasaus en de bouillon toe.
  • Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Proef nu even of je soep voldoende op smaak is of dat je nog wat peper of zout wil toevoegen. Serveer met een eetlepel creme fraiche en verse tijm

Notities

De bloem zorgt voor een iets meer gebonden soep. Bij mij zat er nog wat olie restant in de pan, maar mocht dat niet zo zijn voeg dan nog een beetje olie toe, roer hier de bloem en de paprikapoeder doorheen en dan al roerend beetje bij beetje de melk. 
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch