Bloedsinaasappel is nog in het seizoen dus maak daar gebruik van!

Mijn bloedsinaasappels waren geloog ik nog niet helemaal rijp want ze zagen er meer uit als gewine sinaasappels (iiritant).

Een goed rijpe is namelijk donkerrood van kleur en je kan er de meest prachtige baksels van maken. Zo ook deze keek met frosting. Het idee is dus dat de frosting donker roze is door de sinaasappel, maar bij mij pakte het lichtroze uit.

Doet niets af aan het recept natuurlijk! Ik heb een standaard cake recept gebruikt en deze een beetje aangepast. Het sap van de sinaasappel past namelijk zo goed bij de zoete cake smaak en door sap toe te voegen wordt je cake ook extra smeuig.

recept:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker(vervanger)
  • 200 gram bloem
  • 4 eieren
  • sap van 1 bloedsinaasappel
  • rasp van 1 bloedsinaasappel
  • poedersuiker of suikervervanger (wel in poedervorm)
  • 2 eetlepels bloedsinaasappelsap

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Klop de boter op met je suiker en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de bloem toe en als laatste de sap en rasp van de bloedsinaasappel. Meng goed.

3. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier en bak je cake 30-40 minuten af, maar doe altijd even de sateprikkertest, een sateprikker moet schoon uit de cake komen.

4. Laat helemaal afkoelen.

5. Als je cake afgekoeld is gaan we de frosting maken. Doe in een kommetje 2 eetlepels bloedsinaasappelsap en voeg hier poedersuiker aan toe. Hoe meer poedersuiker hoe dikker je frosting wordt.

6. Giet je frosting over je cake en laat even uitharden.

Enjoy!