butter chicken

Butter chicken met rijst en naan

Hou je van curry, maar hou je niet van pittig? Dan moet je deze butter chicken hebben. Hou je juist van wel een beetje pit, maar alsnog niet teveel, dan kan ik je deze tikka masala aanraden.

Butter chicken

De naam zegt het al, de saus van deze curry is verrijkt met boter. Dat zorgt ervoor dat het een hele romige en rijke smaak heeft. Ongeëvenaard als je het mij vraagt.

Naan

Ik serveer eigenlijk altijd naan bij mijn curry, soms rijst en soms ook niet. Het recept voor zelfgemaakte naan vind je terug in mijn kookboek Vers Deeg, samen met een heerlijke halloumi curry en een meer pittige curry.

Butter chicken met rijst en naan

Butter chicken met rijst en naan
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kip

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 el garam masala
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de saus

  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, fijngeraspt
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 200 ml tomato frito
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • zout

Verder

  • Verse koriander
  • rijst en/of naan

Instructies

  • Meng de kip met de Griekse yoghurt, het zout en de garam masala. Laat minimaal een half uurtje intrekken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur (ik heb dit in 2 delen gedaan zodat de pan niet te vol zat) totdat de kip donkerbruin is met wat zwarte stukjes. De kip hoeft op dit moment nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg aan dezelfde pan (laat die donkere stukjes zitten, dat zorgt voor extra smaak) zonnebloemolie toe en fruit de knoflook en gember.
  • Voeg dan de kurkuma, komijn, paprikapoeder en garam masala toe en roer even door tot geurig. Voeg de tomatenpuree toe en roer een minuutje door. Voeg het water en de tomato frito toe en roer door. Laat dit 15 minuten pruttelen zodat de saus wat kan inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en voeg de kip weer toe aan de pan. Laat dit nog eens 10 minuten pruttelen, totdat de saus lekker dik is en de kip gaar.
  • Haal van het vuur en voeg de boter toe, roer door totdat de boter gesmolten en gemengd is door de saus. Dit is het moment om nog even te proeven om te kijken of het gerecht nog wat extra zout nodig heeft. (als je eten een beetje laf is en weinig smaak, voeg dan wat zout toe).
  • Serveer met rijst en/of naan en verse koriander.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch