In Amerika is dit meer bekend dan hier, daar is koolhydraatarm eten sowieso polulairder dan hier. Dat betekent ook dat je bij elke willekeurige fastfood tent een bunless burger kan kopen.

Nu maakt dat me niet zoveel uit want als ik voor een fastfood burger ga, dan doe ik het goed ook. Met broodje dus. Maar thuis, doordeweeks wanneer ik koolhydraatarm eet, vind ik dit wel lekker.

Sla in plaats van een broodje

Je wikkelt de burger in een paar bladeren sla en doet daar weer bakpapier omheen want ook met sla als burgerbroodje wordt het snel een kliederboel. Was de sla en dep de bladeren dan goed droog, je wil zo min mogelijk extra vocht toevoegen aan je gerecht.

Vulling naar keuze

Je kan hier in principe alles toevoegen of weglaten wat je maar wil, maar ik moet zeggen dat ik hier wel een hele lekkere combi te pakken had. Rode ui, 2 cheeseburgers, tomaat, augurk, bbq saus en mayo.

bunless burger
Bunless burger
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bunless burger

Een dubbele cheeseburger met sla in plaats van een hamburgerbroodje
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 burgers
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 plakjes augurk
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 6 bladeren ijsbergsla
  • 2 theelepels bbq saus
  • 2 theelepels mayonaise
  • peper en zout
  • 2 vellen bakpapier

Instructies

  • Breng de burgers op smaak en bak aan beiden kanten aan, wanneer ze bijna gaar zijn leg je op elke burger een plakje cheddar.
  • Leg 2 bladeren ijsbergsla over elkaar heen. Wanneer de burgers gaar zijn, leg er dan één op de sla, leg hier een plak tomaat en wat ui overheen, dan nog een burger, dan nog een plakje tomaat en ui en dan de augurk. Maak dit stapeltje af met een theelepel bbq saus en een theelepel mayonaise
  • Ondertussen wassen we de sla en deppen we de bladeren weer goed droog.
  • Leg dan het derde blad sla op je burger en vouw alles netjes om de burger heen. Vouw een vel bakpapier dubbel en wikkel dit dan ook weer om je burger heen. Zorg dat de onderkant goed dichtgevouwen is dat als er wat tussenuit valt dit in je bakpapier terecht komt.
  • Herhaal dit bij je andere bunless burger en dien direct op.