bubbelwafels met slagroom en aardbeien
Tussendoortjes

Bubbelwafels met slagroom, aardbeien en chocoladesaus.

Ik kreeg de kans om een bubbel wafelijzer van Maxima Kitchen Equipment te testen en dat vond ik enorm leuk! Wanneer kan je nou bubbel wafels maken?

Bubbel wafels beginnen steeds populairder te worden. Het is begonnen als Japans streetfood en ondertussen staat heel instagram er vol mee. De ene keer nog meer overdadig dan de andere keer. IJs, chocolade, karamel, koekjes, alles gaat erin!

Zelf wilde ik het iets simpeler houden omdat ik graag de wafel ook nog wilde proeven in plaats van alleen de vulling.

De wafel is namelijk best anders dan de gewone wafels. Deze hebben meer een ei smaak en de structuur is ook heel fijn. Knapperig aan de randjes en de bubbels zijn weer lekker fluffy.

Benodigdheden

bubbel wafelijzer, zoals deze.

Ingrediënten

voor de wafels

  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el maizena
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml koffiemelk
  • extra zonnebloemolie om het wafelijzer mee in te vetten.

voor de vulling

  • Bakje aardbeien
  • slagroom ongeklopt 250 ml
  • 50 gram chocolade
  • 2 el suiker

Bereidingswijze

1. Meng alle bovenstaande wafel ingrediënten en laat even staan.

2. Verwarm 50 ml slagroom in een steelpannetje en laat hier de chocolade in smelten. Zet apart in een kommetje, dit is je choco saus.

3. Klop de rest van de slagroom met het suiker lobbig. Maak de aardbeien schoon en zet ook apart.

4. Verwarm het wafelijzer tot 220 graden. Vet in met wat zonnebloemolie en giet de helft van je mengsel op de plaat.

5. Bak in 2 a 3 minuten gaar en bruin. Haal de wafel uit je ijzer en vul dan weer met de andere helft van je beslag.

6. Bak ook je 2e wafel in 2 a 3 minuten gaar. Dien de wafels op met slagroom, aardbeien en chocoladesaus.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.