taco's met stoofvlees
Avondeten

Barbacoa: Mexicaans draadjesvlees

Ik wilde dit al een hele tijd maken, maar het kwam er telkens niet van. Nu had ik even een weekendje niets gepland en greep ik mijn kans! Zoals iedereen wel weet moet draadjesvlees erg lang op staan en, ondanks dat het vlees al veel sneller mals was, heb ik dit 6 uur op laten staan. Heerlijk!

Verder heb ik het gerecht erg basic gehouden..rode kool, guacamole en zure room. Geen andere groente of kaas, normaal doe ik dat wel, maar nu wilde ik echt het vlees kunnen proeven. Ben er namelijk niet voor niets zo lang mee bezig geweest!

Hieronder staat dus het recept voor de barbacoa, hoe je het verder combineert mag je helemaal zelf weten (al was deze combinatie geweldig )

Recept:

  • 500 gram riblappen
  • 2 tenen knoflook fijngemalen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 1 jalapeno peper fijngesneden
  • 1 el koriander
  • 1 el komijn
  • 1 tl cacao (ja echt)
  • Scheut appelazijn
  • Olijfolie
  • 400 ml kokend water

1. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem, dus geschikt voor suddervlees, en fruit kort de ui en knoflook aan. Voeg dan de kruiden toe totdat het lekker geurt.

2. Doe het vlees erbij en braad even aan. Je kan het vlees eventueel in blokjes snijden maar ik heb het gewoon in 1 stuk erbij gedaan..het valt straks toch helemaal uit elkaar.

3. Giet nu de appelazijn erbij en het kokende water. Nooit koud water gebruiken in deze stap want door het temperatuurverschil met je vlees kan je vlees “schrikken” en taai worden en dat willen we nou juist niet. Ook de appelazijn zorgt ervoor dat je vlees lekker mals blijft.

4. Gooi als laatste de theelepel cacao erbij. Meng eventueel eerst even met een beetje water en klop alle klontjes weg. De cacao zorgt voor enorm veel intensiteit in de smaak, maar proef je verder niet.

5. Laat dit 5 a 6 uur opstaan en controleer geregeld of de pan niet droog kookt. Als je klaar bent om op te dienen, trek het vlees dan los met 2 vorken (als het niet al los is), haal de laurierblaadjes en kruidnagel eruit en enjoy!

Zelf vind ik het lekkerder als het vlees niet zo nat meer is, dus bijna al het vocht ingekookt is. Om dit te bereiken laat je simpelweg de deksel van de pan totdat het klaar is. Belangrijk is dat je dan wel goed blijft controleren dat het vlees niet aanbrandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.